Știrile 60m.RO

Rusia anunță că urmează să răspundă propunerilor formulate de Statele Unite şi de NATO privind securitatea europeană

Rusia va răspunde foarte curând propunerilor formulate de Statele Unite şi de NATO privind securitatea europeană, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, în cursul întâlnirii pe care a avut-o vineri, la Moscova, cu omologul său britanic, Ben Wallace.

„În prezent, răspunsurile sunt analizate. Cred că vom răspunde în viitorul apropiat”, a declarat Serghei Şoigu, citat de agenţiile Reuters şi Sputnik.

Ministrul rus al Apărării a cerut Occidentului să nu mai furnizeze armament Ucrainei şi a declarat că aşteaptă expicaţii din partea Marii Britanii privind trimiterea de trupe speciale pe teritoriul ucrainean, scrie mediafax.ro.

Rusia a mobilizat peste 130.000 de militari la frontierele Ucrainei, dar respinge acuzaţiile că ar pregăti un atac.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button