JUSTIȚIE

Justiția e oarbă: Crucile românești din Cimitirul Valea Uzului vor fi demolate

Tribunalul Bacău a anulat autorizaţia joi autorizația de construire emisă pentru parcela românească din cimitirului militar Valea Uzului şi a dispus demolarea construcţiei ilegale, transmite agenția maghiară MTI. Minuta hotărârii a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Minuta ședinței:

  • Admite in parte cererea
    Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes a acţiunii formulate de reclamanta Asociaţia Pentru Protecţia Drepturilor Minoritare Miko Imre şi respinge acţiunea principală formulată de această reclamantă ca fiind lipsită de interes. Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia lipsei calităţii procesual active, privind reclamanta Comuna Sânmartin. Admite în parte cererea principală formulată de reclamanta Comuna Sânmartin. Admite acţiunea conexă formulată de Instituţia Prefectului -Judeţul Bacău şi Prefectul Judeţului Bacău. Anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta UAT Judeţul Harghita. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta UAT Judeţul Harghita pentru lipsa procedurii prealabile. Obligă pârâţii la plata către reclamanta Comuna Sânmartin a sumei de 350 lei reprezentând cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac se va depune la Tribunalul Bacău -secţia a IIa civilă , sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 10.02.2022
    Document: Hotarâre 89/2022 10.02.2022.

Avocata Júlia Kis, reprezentantul legal al comunei Sânmartin, a declarat agenţiei ungare de presă MTI că procesul a fost suspendat anterior de către instanţă până la încheierea procesului care a clarificat statutul juridic al cimitirului. În octombrie anul trecut, însă, Curtea de Apel Bacău a anulat definitiv decizia din martie 2019 a Consiliului Local Dărmăneşti, prin care acesta a transferat cimitirul militar Valea Uzului în domeniul public al oraşului.

––––––––––––––––-

Justiția din România e oarbă și moartă. Glorie eternă armatei române eliberatoare!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button