Opinii

Coaliția toxică PSD-PNL nu ucide „live-urile”, ci ucide democrația!

Știți de când urmăresc „aleșii neamului” să tragă obloanele peste activitatea lor la Cameră sau Senat, ca să nu mai vadă „prostimea” cum ard ei gazul pe acolo, zicând că muncesc pentru Țară? Știți de când vor să nu-i mai vadă nimeni cum scot biluțe din nas, cum se scarpină în cur, cum sforăie în bănci, cum joacă Solitaire pe laptop ori belesc ochii (din lipsă de altceva) la filme din alea deocheate? De vreo 32 de ani, mai precis de când Marea Adunare Națională a fost înlocuită de Marea Adunătură Națională – Parlamentul României.

Până acum însă, niciunul dintre ei n-a îndrăznit să propună împiedicarea filmărilor „live” din Parlament. A fost însă suficient ca George Simion să-l bată pe umeri pe sinistrul Energiei pentru ca parlamentarii puterii să ceară modificarea regulamentului Camerei. Nu și pe cel al Senatului, pentru că acolo nu există un George Simion… Mai grav este că propunerea de ordine de zi pentru ședința de astăzi, unde se va dezbate în regim de urgență această modificare, a primit și girul USR. Da, da, al USR, partidul transparenței, al #fărăpenalilor, partidul de feți-frumoși care voiau ca totul să iasă la lumină și strigau că n-au nimic de ascuns.

Nu știu ce s-a întâmplat cu USR de a ajuns ieri reprezentatul partidului să voteze cot la cot cu „mafioții” din PSD, PNL și UDMR. O fi uitat că mandatul trecut, vreme de patru ani bătuți pe muche, USR s-a impus drept campioana live-urilor din Parlament și a fost apreciată pentru asta de românii care chiar voiau să știe ce fac aleșii pentru purcoiul de bani plătit din munca noastră? Au uitat useriștii cum întindeau bannere la tribună, cum dădeau la maximum boxele în Parlament, cum introduceau în Parlament oengiști, să se tăvălească pe holuri, în timp ce li se umplea gura scandând „Muie Dragnea”? Sau toată sporovăiala useristă cu democrația, cu transparența, cu libertatea de opinie a fost valabilă doar când ei erau în centrul atenției, iar acum, când sunt alții, nu mai este?

Ceea ce vrea coaliția toxică PSD-PNL-UDMR nu este să interzică doar „live-urile”, ci să ucidă libertățile cetățenești și democrația. Nimeni nu trebuie să mai filmeze ce se petrece în sălile Parlamentului, ca să nu mai știe alegătorii ce matrapazlâcuri și ticăloșii uneltesc „aleșii”, zicând că guvernează pentru popor. Aceiași politicieni care s-au rotit la putere 32 de ani au acum în sfârșit prilejul să le bage pumnul în gură tuturor celor care amenință să le dea în vileag măgăriile. „Ciocul mic, noi suntem la putere!” pare să fie deviza lor. De fapt, miza lor nu este să-i închidă gura lui Simion. Miza lor este să încalce chiar principiile de bază ale unei societăți democratice, prin forță brută. Pentru că au majoritatea în Parlament, ei cred că pot decide orice, în numele poporului. Astăzi îi vor astupa gura lui Simion, descurajându-i și pe alți parlamentari, care ar fi fost poate tentați să facă „live-uri” din Parlament.

Citește și: Dosar politic deschis pe numele lui George Simion

Dar nimeni nu garantează că asta n-ar fi doar începutul. Cine poate spune dacă nu cumva, după ce au fost în stare să facă „liniște” în Parlament, oamenii Puterii nu vor vrea să facă „liniște” și pe stradă? Ei pot vota oricând o lege prin care, de pildă, să nu mai ai voie să filmezi pe stradă. Vezi un hoț care fură, un tâlhar care jefuiește, un criminal care ucide, n-ai să-l mai poți filma, fiindcă-i încalci drepturile! Iar în țara unde legile sunt făcute de cei mai mari infractori, ajunși în Parlament, să încalci drepturile infractorilor e cea mai mare crimă! Cine ne garantează că, după ce vor interzice live-urile în Parlament, parlamentarii Puterii, prinzând curaj, nu vor interzice, de asemenea, și anumitor jurnaliști să mai calce pe acolo? Poate că lor nu le plac jurnaliștii cu ochii verzi, ori cei cu părul blond, ori cei care scriu reportaje „deranjante”… Cine o să-i mai împiedice să dea o lege prin care jurnaliștii ăștia să fie nițel trași pe dreapta, la fel ca-n Rusia și Belarus?

Și, nu în ultimul rând, cine ne poate garanta că pornind de aici aleșii coaliției toxice nu vor interzice într-o zi oamenilor însuși dreptul la vot, la următoarele alegeri? Că motive s-ar găsi berechet – nu în ultimul rând faptul, să zicem, că nu sunt vaccinați cu doza a unșpea de vaccin, contra variantei Ipsilon Beta la Pătrat, care o să „facă ravagii” prin 2024? Așa cum și în alte țări, din Austria în Noua Zeelandă și din Italia în Australia, nevaccinații au devenit un fel de paria, și la noi s-ar putea invoca acest motiv pentru ca oamenii să nu mai poată vota. Iar dacă nu-s mulțumiți cu situația, n-au decât să fac live-uri din baie, căci din parlament, din stradă și din orice spațiu public nu vor mai putea, că nu le mai permite „democrația uselistă”!

Citește și:

George Simion îl acuză pe Virgil Popescu: El spune – hai loveşte-mă, hai loveşte-mă – şi mă împinge

Unul dintre „miniştrii mei”, reţinut de poliţie

Virgil Popescu nu e chiar hoț, dar e ăla care „a ținut de șase” pentru hoți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button