Politică

Plagiatorul Ciucă la deschiderea anului universitar: Standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile

Acuzat de plagiat și de intervenții în justiție pentru a mușamaliza anchetarea propriului plagiat, premierul Nicolae Ciucă publică un mesaj astăzi, 3 octombrie, ziua care marchează începerea noului an universitar 2022-2023. Amintim că deschiderea universităților l-a prins pe premierul Ciucă fără un ministru plin la Educație, la 4 zile după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat în mijlocul unui scandal de plagiat.

“Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ, iar modificările pe care le aducem prin Legile educației naționale reflectă o viziune orientată spre viitor”, susține astăzi premierul Nicolae Ciucă.

„Deschiderea noului an universitar reprezintă pentru tinerii care pășesc pragul instituțiilor de învățământ superior o etapă nouă în formarea lor. Este important pentru ei să beneficieze de un nivel de studiu performant, așa cum universitățile românești au dovedit de-a lungul timpului că pot oferi”, susține Nicolae Ciucă, într-un mesaj emis de Executivul pe care îl conduce.

“Ceea ce ne dorim, la nivelul Guvernului, este ca standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile și să vă ofere cunoașterea de care aveți nevoie pentru a reuși să vă puneți în valoare creativitatea, priceperea și ambițiile profesionale”, spune Ciucă.

De remarcat că premierul acuzat de plagiat, Nicolae Ciucă, nu are în agenda anunțată public, până la această oră, prezența la nicio universitate pentru a marca deschiderea anului universitar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button