Știrile 60m.RO

Drulă: USR a fost dat afară de la guvernare. Acesta a fost un sfârşit anunţat, practic, de intenţiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, marţi, că acest partid a fost „dat afară” de la guvernare, ca urmare „a intenţiei” preşedintelui Klaus Iohannis de a reface o coaliţie PSD – PNL.

„USR a fost dat afară de la guvernare. Acesta a fost un sfârşit anunţat, practic, de intenţiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL”, a susţinut Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Parlamentului, întrebat dacă partidul a greşit în momentul în care a ieşit de la guvernare.

Potrivit acestuia, societatea traversează o perioadă de lipsă de încredere, inclusiv ca urmare a „trădării agendei moderniste şi reformiste” a preşedintelui Iohannis.

„Sondajele sunt o poză de moment, dar ceea ce noi trebuie să facem în perioada următoare este să reclădim încrederea. Traversăm, probabil, o criză de încredere şi în societate, în general. Mai ales partea modernistă, reformistă din societate e într-o pierdere de încredere că avem încă soluţii pentru această ţară. Eu consider că motivul principal este marea trădare a agendei moderniste şi reformiste a lui Klaus Iohannis din această toamnă, când s-a format marea coaliţie PSD şi PNL. Oamenii sunt foarte dezamăgiţi şi cred că e responsabilitatea şi datoria noastră să le redăm această încredere”, a transmis liderul interimar al USR.

Drulă a afirmat că USR este „singurul” partid democratic de opoziţie şi „singurul” care are „o agendă cu adevărat” liberală.

„Vom lupta cu un sistem corupt şi inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea ţării. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară şi vom veni cu soluţii concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. (…) Vom munci făcând opoziţie pe bune. Venim cu acele politici publice reformiste, vorbind în stradă, pentru a reda încrederea că USR este singura soluţie democratică, liberală, competentă”, a mai declarat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button