Știrile 60m.RO

Germania promite sprijin Ucrainei în faţa unui posibil atac al Rusiei

Ministrul german de interne, Annalena Baerbock, a promis Ucrainei sprijin fără echivoc din partea Germaniei, cu prilejul unei vizite efectuate luni la Kiev, în contextul în care cele două părţi încearcă să îşi atenueze disensiunile generate de cererea Ucrainei de a primi arme, pentru a se pregăti de un posibil atac din partea Rusiei.

În cadrul unei conferinţe de presă comune, Baerbock şi omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au afirmat că nimenu nu va putea să creeze neînţelegeri între cele două ţări, iar Baerbock a insistat că Germania este dispusă să plătească un preţ economic ridicat, pentru a opri Moscova.

Au existat, însă, confuzii cu privire la o eventuală întâlnire între Baerbock şi preşedintele ucrainen, Volodimir Zelenski. Două surse diplomatice au afirmat că întâlnirea a fost anulată, biroul lui Zelenski a comunicat că nu fusese programată o astfel de întâlnire, iar Kuleba a spus că absenţa unei astfel de întâlniri nu înseamnă nimic. Oficiali ucraineni au criticat public Germania pentru refuzul său de a vinde armament defensiv Kievului şi pentru aparenta reticenţă de a opri proiectul conductei Nord Stream 2, dacă Rusia ar lansa un atac.

Lasă un răspuns

Back to top button