Politică

Bogdan Chirieac: Virgil Popescu nu va fi demis! Coaliția rămâne.

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit, luni, la Antena 3, despre tensiunile din coaliția de guvernare și despre moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Nu cred că vor fi voturi PSD împotriva ministrului PNL. Coaliția rămâne! Vă dați seama că cel care ar avea de suferit din ruperea coaliției ar fi președintele Klaus Iohannis. Nici președintele PNL, nici președintele PSD nu ar dori așa ceva și atunci coaliția va merge mai departe multă, multă vreme. Votul acesta are, însă, un alt scop, acela de a-l exonera politic pe premierul Nicolae Ciucă de orice responsabilitate vizând creșterea aberantă a tarifelor la energie.

Deci, practic, acum, în fața opiniei publice, se găsește vinovatul, ministrul Virgil Popescu. S-a cerut demisia, dar, în opinia mea, cel puțin acum nu va fi sacrificat, tocmai fiindcă cel care va veni, ce ar putea să facă? Atunci, responsabilitatea asta cumplită s-ar transfera asupra primului ministru. Acum nimeni nu are interes să facă acest lucru. În niciun caz PSD, PNL cu atât mai puțin.“, a precizat Bogdan Chirieac.

În această dimineață, Florin Cîțu a spus că „este important să stăm mai puțin la TV și să muncim mai mult“. El a mai precizat că „e un mesaj pentru toată lumea și s-a discutat nimic despre demiterea lui Marius Budăi“

„Toată presa l-a identificat pe ministrul Muncii, pe domnul Marius Budăi. Fundamental, președintele Cîțu are dreptate, adică munca este pe primul plan. În același timp, însă, nu ignorați nici comunicarea publică. Este esențial pentru oamenii politici dintr-un stat democratic să comunice.

Sunt miniștri care nu au ieșit niciodată public, dar niciodată. Noul ministru al Finanțelor nu a ieșit deloc, despre ce-i vorba? Nu știm ce se întâmplă acolo, nu știm. Fostul ministru de la Agricultură, Adrian Oros, care înțeleg că a comis fapte grave împotriva agriculturii românești, nu a ieșit niciodată. Faptul că nu ieși la televizor nu înseamnă că muncești. E importantă și munca, dar e importantă și comunicarea. Fiindcă poți munci mai bine dacă reușești să comunici mai bine, pentru ca publicul să te înțeleagă și să accepte politica pe care o propui“, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button