Economie

Hidrocentralele abandonate, salvarea crizei energetice

Soluția pentru criza prețurilor de pe piața energetică este creșterea producției proprii de energie, explică deputatul oltean Marius Iancu. Parlamentarul a explicat că punerea în funcțiune a hidrocentralelor abandonate, ar ameliora considerabil toată această criză.

Criza energetică de astăzi ar fi putut evitată. Aceasta este concluzia parlamentarilor social-democrați la care au ajuns în urma analizei specialiștilor. Deputatul oltean Marius Iancu a declarat pe pagina sa de socializare că una dintre măsurile pe care le va propune în Parlament este aceea de a pune în funcțiune hidrocentralele abandonate acum mulți ani.

„În plină criză a energiei, când românii sunt îngropați în facturi de sute sau chiar mii de lei la energie electrică și gaz, în România există trei hidrocentrale, finalizate în proporție de 90%, dar care au fost abandonate în 2007, după aderarea la Unirea Europeană. Puse în funcțiune, aceste hidrocentrale ar aduce în sistemul național 600 MWh, energie ieftină. Și dacă ministrul Energiei Virgil Popescu ar fi luat aceste măsuri acum doi ani, criza energetică de azi ar fi putut fi prevenită.”

Cele trei hidrocentrale abandonate sunt finalizate în proporție de 90% încă din anul 2007. Din cauza unor ONG-uri de mediu care au dat în judecată constructorii pentru a proteja o specie comună de pești și o specie de raci, dar, care, paradoxal, nu au fost văzuți vreodată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button