Politică

Sebastian Lăzăroiu: Marcele, prețul combustibilului la pompă a sărit de 6,7 lei. Poate nu se vede de pe bancheta din spate, prin geamul fumuriu

Dar ca să înțelegeți că genul ăsta de ping-pong steril e numai de ochii lumii, uitați-vă cum răspund liberalii

Ciolacu zice că renegociem, Cîțu zice că nu renegociem și o țin langa zile în șir fără nicio finalitate. Simpatizanții PSD (încolonați tot mai mulți spre destinația AUR) trebuie să vadă că lui Marcel le pasă de ei. Simpatizanții PNL (câți or mai fi rămas) trebuie să remarce că Vasile Cîțu (buzunărit pe o stradă lăturalnică de propriul succes) e om serios. Ei n-au treabă cu guvernarea. Ca și în cazul certificatului verde, și al facturilor la energie, guvernarea lor e o permanentă ciorovăială din care speră ei ca lumea să înțeleagă că rămân inamici, chiar dacă sunt toți cu labele în butoiul cu miere.

Dacă chiar vor să omoare propaganda PSD despre „renegocierea PNRR”, liberalii ar trebui să-i zică lui Budăi (tipul care făcea știre din tipărirea fluturașilor de pensii): Budăi, ia du-te și negociază pragul ăla magic pentru pensii. Hai, trimite scrisoare oficială la Bruxelles și zi-le ce planuri mari ai. Pe urmă ține-ne și pe noi la curent cu stadiul „renegocierilor”.

După care să-l întrebe zilnic pe Ciolacu – ia zi, Marcele, cum merge „renegocierea PNRR”?

Dar ei nu fac asta, pentru că și unii, și alții știu că renegocierea PNRR nu e posibilă, că subiectul e stupid din start (poți să faci pragul și 15% din PIB, că tot n-ai bani în buget să mărești pensiile cu cât vrei tu), însă e un subiect bun să-l toace la televizor, ca să nu-și piardă (speră ei) „electoratele tradiționale” prin încuscrirea la pagubă. Tot încearcă să ne convingă că sunt diferiți când toată lumea știe că sunt la fel. Asta în timp ce crizele se țin lanț și ei sunt incapabili să le gestioneze.

Apropo, Marcele, prețul combustibilului la pompă a sărit de 6,7 lei. Poate nu se vede de pe bancheta din spate, prin geamul fumuriu, iar șoferul tău e zgârcit cu informațiile astea, dar chiar a ajuns la aproape 1,5 euro pe litru. O fi crescut prețul pe baril, nu zic, dar accizele voi le stabiliți și e criză mare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button