JUSTIȚIE

Șefii din MAI, de neatins în urma tragediei de la 2 Mai

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a confirmat  că niciun șef de la vârful structurilor IPJ Constanța nu a fost demis, după accidentul de la 2 Mai.

Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful serviciului rutier Constanța, șeful poliției din Mangalia și șeful biroului de poliție din Vama Veche au fost eliberați din funcție ca urmare a solicitării acestora, a spus Georgian Drăgan. Asta deși MAI a anunțase că au fost demiși.

„Acea eliberare din funcție înseamnă acele rapoarte depuse de polițiști, dinamica verificărilor din Constanța pentru a nu se mai afla pe acele funcții de conducere. Nu se mai află pe acele funcții de conducere, nu se află pe alte funcții de conducere, nici măcar pe alte funcții de execuție. Sunt puși la dispoziția unității să deruleze activități în cadrul IPJ Constanța. Sunt, a explicat Drăgan, la un post Tv.

În ceea ce privește șeful Poliției Mangalia, acesta a rămas în continuare într-o funcție de conducere în calitate de adjunct, pentru că era împuternicit: „Era pe funcția de șef al Poliției Mangalia. I s-a retras acea împuternicire, a rămas pe funcția de adjunct al șefului Poliției, dar nu înseamnă că el nu e cercetat în continuare”.

Georgian Drăgan nu a explicat de ce șeful IPJ Constanța este în continuare în funcție

„Șeful de la IPJ Constanța este într-adevăr în funcție. Se iau măsuri în continuare, se verifică prin corpul de control al ministrului. Măsurile ce derivă din activitatea de control o să vă rog să nu mă antepronunț”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button