PoliticăPrima Pagină

George Simion, liderul AUR: românii din diaspora nu există pentru statul român.

George Simion a declarat în cadrul unei conferințe video că românii din diaspora nu există pentru statul român și nu „pot înțelege cum guvernul PNL a gândit doar 8 deputați și 4 senatori. Avem 4 000 000 de români care au rezidența în străinătate. Acești români nu au reprezentare și sunt șterși din orice calcul de actualele partide parlamentare”.

El consideră că numărul de parlamentari ce vor reprezenta românii din afara țării este mult prea mic. Conform legislației actuale la 73 000 de români se alege un deputat și la 168 000 de cetățeni avem un senator.

El critică partidele aflate regulat la putere că nu au ținut cont de dorințele românilor exprimate prin referendum și că ele au fost utilizate doar în scopuri politice, nu pentru o consultare.

George Simion este președintele Partidului pentru Alianța Românilor, prescurtat AUR. El a reușit la alegerile europarlamentare să strângă mai mult de 120 000 din voturile românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button