Internațional

Ungaria negociază direct cu Rusia prețul gazului

Președintele Vladimir Putin îl va primi la Kremlin pe 1 februarie pe premierul ungar Viktor Orban, a declarat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov. El a numit următoarea vizită a lui Orban foarte importantă, informează Interfax.

„Suntem foarte impresionați de abordarea independentă a Ungariei de a-și satisface propriile interese și de a-și alege propriii parteneri”, a spus Peskov. „Și suntem, de asemenea, impresionați că, în ciuda tuturor tendințelor negative asociate cu coronavirusul, reușim să continuăm toate proiectele economice, care sunt multe pe ordinea de zi și pentru a continua discuția comună a afacerilor internaționale, inclusiv a celor mai presante probleme de pe ordinea de zi, toate sunt bine cunoscute.”

Orban a declarat săptămâna trecută că va organiza consultări cu NATO și UE pe probleme de securitate înainte de a se întâlni cu Putin. Premierul a mai spus că Kremlinul va negocia o creștere a livrărilor de gaze rusești către Ungaria.

La sfârșitul lunii decembrie, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto, comentând despre cooperarea cu Rusia, a menționat construcția centralei nucleare Paks-2, oportunitatea producătorilor maghiari de a produce vaccinul rusesc Sputnik V și noi livrări de produse agricole maghiare spre Rusia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Bravo lui. Viktor Orban si-a urmat interesul, indiferent de acuzele opozitiei si a ipocritilor din Vest.
    Ungaria are acum acest statut de broker de gaz Rusesc, pozitie care i s-ar fi cuvenit Romaniei, daca Basescu in 2009 ar fi acceptat propunerea publica a lui Putin de redirectionare a cotelor Gazprom destinate Ucrainei, sa fie cumparate de Romgaz, si apoi sa fie vandute mai departe. Romania putea beneficia enorm ca tara de tranzit, sa dea gaze ieftine firmelor si gospodariilor Romanesti, si in acelasi timp sa faca profit din exporturile downstream ale gazului Rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button