Știrile 60m.RO

Convorbire la telefon, marţi, între Lavrov şi Blinken cu privire la Ucraina, anunţă Moscova

Miniştrii de Externe rus Serghei Lavrov şi american Antony Blinken urmează să discute marţi la telefon, în toiul unor tensiuni între ţările lor privind Ucraina, anunţă luni Moscova, relatează AFP.

O întâlnire în persoană (între Serghei Lavrov şi Antony Blinken) nu este prevăzută, (însă) o convorbire la teleon va avea loc marţi”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia publică rusă de presă RIA Novosti.

Consiliul de Securitate al ONU se reunește luni cu privire la criza ucraineană, la solicitarea Statelor Unite care, împreună cu aliaţii lor din NATO, îşi intensifică eforturile în vederea unei descurajări a Moscovei de a invada Ucraina prin pregătirea unor noi sancţiuni vizând Rusia.

Moscova este acuzată de la sfârşitul lui 2021 de faptul că a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană, în vederea unui invazii.

Kremlinul neagă orice plan de invazie, însă cere garanții scrise cu privire la securitatea rusă, inclusiv o respingere a unei aderări a Ucrainei la NATO şi oprirea unei consolidări militare a Alianței Nord-Atlantice în Europa de Est.

Aceste revendicări-cheie au fost respinse de către Statele Unite şi NATO săptămâna trecută, în răspunsuri scrise trimise Moscovei.

Kremlinul a anunţat ulterior că reflectează la reacţia sa.

Subsecretarul de Stat american Victoria Nuland a subliniat duminică faptul că a identificat ”semne” ale faptului că Rusia ar fi interesată de un dialog pe tema răspunsului pe care l-a primit din partea Statelor Unite şi NATO.

Antony Blinken şi Serghei Lavrov ”probabil că vor sta de vorbă săptămâna aceasta”, a anunţat într-un interviu la CBS News Victoria Nuland.

Sursa foto: G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button