Știrile 60m.RO

Rusia trimite echipament medical trupelor mobilizate la graniță

Reuters a anunțat vineri că statul rus își aprovizionează trupele din apropierea graniței cu Ucraina cu rezerve de sânge, alături de alte resurse medicale ce le-ar permite să-și trateze răniții în caz de război, scrie Radio Europa Liberă.

Acest lucru este un indicator cheie al unei posibile invazii a Ucrainei, au declarat trei oficiali americani, care au vorbit sub condiția anonimatului.

Oficialii au refuzat să dea detalii legate de momentul în care a fost observată trimiterea rezervelor de sânge.

Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia trimite echipament medical trupelor mobilizate la graniță. Dar aprovizionarea cu rezerve de sânge este un detaliu în plus ce ar sugera că Moscova este pregătită să intervină militar.

„Nu avem garanția că va fi un alt atac, dar nu poți executa un alt atac decât dacă ai asemenea resurse la îndemână”, a punctat Ben Hodges, un fost locotenent general al Statelor Unite.

Șeful Statului Major al SUA: Invadarea Ucrainei ar fi ”oribilă”

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a avertizat că o posibilă invadare a Ucrainei ar fi „oribilă” pentru țară și ar duce la pierderea „semnificativă” de vieți omenești.

Milley îl îndeamnă pe președintele rus, Vladimir Putin, să aleagă calea diplomatică în loc de război.

„Dat fiind tipul de forțe mobilizate de-a lungul graniței cu Ucraina, dacă acestea ar trece granița, acest lucru ar avea un impact semnificativ și ar duce la o pierdere semnificativă de vieți omenești”, a transmis Milley în timpul unei conferințe de presă de la Pentagon.

„Vă puteți imagina cum ar arăta acest lucru în zonele urbane cu populație deasă. Ar fi teribil. Și nu este necesar! Ne gândim că o soluție diplomatică este ceea ce ne trebuie în situația de față”.

La conferința de presă a participat și Secretarul american Apărării, generalul (r) Lloyd Austin. Ambii oficiali americani au avertizat, din nou, cu privire la o posibilă intervenție militară a Rusiei în Ucraina.

Lasă un răspuns

Back to top button