Știrile 60m.RO

BBC: Un primar şi doi membri ai Congresului din Venezuela, arestați sub suspiciunea de trafic de droguri

Poliţia din Venezuela a arestat un primar din Partidul Socialist, de guvernământ, doi membri ai Congresului şi alte două persoane – cu toţii fiind suspectaţi de trafic de droguri.

Keyrineth Fernandez a fost ales primar într-o comună Zulia, în noiembrie 2021. Vicepreşedintele Partidului Socialist, Diosdado Cabello, a declarat că Venezuela nu va tolera infracţiunile comise de vreun oficial guvernamental.

Autorităţile au anunţat că au fost emise mandate de percheziţie la mai multe adrese, în cadrul unei operaţiuni anti-narcotice, în statul Zulia, de la graniţa Columbiei. Venezuela a devenit un centru major pentru operaţiunile de trafic de droguri. Tone de cocaină produsă în Columbia, Bolivia şi Peru sunt transportate ilegal de pe coasta venezueleană a Mării Caraibilor, către Statele Unite şi Europa. SUA îi acuză de implicare în aceste operaţiuni pe preşedintele Nicolas Maduro şi pe unii membri de rang înalt ai administraţiei, inclusiv din rândurile armatei. Domnul Maduro respinge aceste acuzaţii.

Sursa foto: oicanadian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button