Știrile 60m.RO

Noul prefect de Timiş, social-democratul Mihai Ritivoiu, a depus jurământul. El afirmă că prima măsură pe care o ia este legată de problema termoficării din Timişoara

Noul prefect de Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD) a depus jurământul, vineri, şi a preluat oficial postul de prefect de Timiş, acesta fiind liber încă din luna septembrie 2021. Ritivoiu a declarat că are ca prioritate termoficarea din Timişoara, astfel că urmează să îl convoace pe primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, la discuţii pe această temă.

Ritivoiu a declarat că una dintre problemele majore ale judeţului Timiş este numărul mare de migranţi care trec ilegal graniţa zi de zi.

“Traversăm nişte vremuri complicate, avem criza facturilor de energie şi gaze naturale cu care România nu s-a mai confruntat în ultimii 30 de ani, avem criză pandemică cu care luptăm de 2 ani, există tensiunea din Ucraina, iar noi, în Timiş, avem şi problema migranţilor care întră în ţară intr-un număr tot mai mare”, a afirmat Mihai Ritivoiu, după depunerea jurământului.

Prima măsură pe care o ia în calitate de prefect, Mihai Ritivoiu, este să îi aducă la aceeaşi masă a discuţiilor pe primarul din Timişoara, Dominic Fritz, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, pentru a discuta soluţii în problema termoficarii din Timişoara.

“Pe lângă acestea, timişorenii se confruntă cu o problemă critică, problema Colterm, după cum ştiţi, se stă în frig în spitale, în şcoli, în case, oameni bolnavi, oameni suferinzi şi aceasta este o chestiune care doare şi din punctul meu de vedere este prima prioritate, trebuie să lăsăm artizanatul politic, nu discutăm de PNL, PSD, USR, discutăm de timişoreanul care de 30 de ani contribuie la bugetul de stat şi este una din puţinele ocazii în care întinde o mână ca să fie ajutat. Sunt convins că găsim o soluţie, i-am şi invitat pe primarul Dominic Fritz şi preşedintele CJT Alin Nica, de urgenţă să vedem ce se poate face şi în ce măsură guvernul se poate implica”, a mai declarat Ritivoiu.

Mihai Ritivoiu este preşedintele PSD Timişoara, are studii în ştiinţe economice şi un doctorat în economie. În trecut a fost a fost atât consilier local, cât şi consilier judeţean. În prezent, este vicepreşedinte al Asociaţiei Regiunilor Europene.

Postul de prefect a rămas vacant după demiterea lui Zoltan Nemeth (USR) din funcţie, odată cu destrămarea coaliţiei PNL-USR, în luna septembrie a anului trecut.

Acum, echipa de conducere a Prefecturii Timiş este completă: Mihai Ritivoiu (prefect), Sorin Ionescu (subprefect), Ovidiu Drăgănescu (subprefect) şi Mircea Băcală (secretar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button