Știrile 60m.RO

Primarul Mihai Chirica riscă șapte ani de închisoare

Magistrații au decis că dosarul Skoda de la Iași poate începe. Judecătorii Completului de Cameră Preliminară ai Tribunalului Iași au decis începerea judecății pe fond în dosarul Skoda. Decizia este definitivă și vine după un an de la trimiterea în judecată a primarului Mihai Chirica.

Instanța a apreciat că rechizitoriul este legal, probele au fost administrate corect, urmând a pronunța o sentință de condamnare sau achitare la finalul cercetării judecătorești, informează 7iași.ro.

Mihai Chirica, Dumitru Tomorug, Eugen Chisca si Gheorghe Nichita sunt acuzati de abuz in serviciu, prejudiciul fiind de 500.000 lei.

Iată mai jos minuta instanței:

”În baza art. 347 Cod procedură penală raportat la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de: inculpat CHIRICA MIHAI, inculpat CHIŞCĂ COSTICĂ-EUGEN, inculpat FLORESCU DOINA, inculpat NICHITA GHEORGHE, inculpat TOMORUG PETRU-DUMITRU, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială- Mun. Iaşi împotriva încheierii nr. 448/a1 din data de 11.06.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 1803/245/2021/a1, încheiere pe care o menţine. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe fiecare contestator să plătească statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Ia act că inculpaţii au fost asistaţi de avocaţi aleşi. Definitivă. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată azi, 27.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.”

Lasă un răspuns

Back to top button