Știrile 60m.RO

Pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, preţul petrolului Brent a depăşit 90 de dolari pe baril

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă pe piaţa internaţională a petrolului, au depăşit miercuri 90 de dolari pentru prima dată din 2014, continuând redresarea puternică de la minimele din perioada pandemiei, atinse în aprilie 2020, transmite CNBC.

Depăşirea acestui prag de preţ vine pe fondul tensiunilor geopolitice tot mai mari dintre Rusia şi Ucraina şi pe măsură ce oferta rămâne limitată, pe fondul unei reveniri a cererii.

Preţul petrolului Brent a crescut cu peste 2%, ajungând la 90,07 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, indicatorul de referinţă al petrolului din SUA, au avansat, de asemenea, cu peste 2%, până la 87,43 dolari pe baril.

Rebecca Babin, de la CIBC Private Wealth, a declarat că potenţialele sancţiuni împotriva Rusiei, care ar fi declanşate de o invazie a Ucrainei, ar fi un catalizator pentru creşterea preţurilor ţiţeiului.

Goldman Sachs a declarat miercuri că potrivit scenariului de bază al companiei este puţin probabil să apară întreruperi în aprovizionare, dar că preţurile energiei ar putea creşte, având în vedere o ofertă deja limitată.

Lasă un răspuns

Back to top button