Știrile 60m.RO

George Simion despre cei care la-u atacat la Iași: Fanatizați ideologic pe zona neomarxistă, urăsc tot ce înseamnă România

George Simion a admis, luni seară, la Sinteza zilei că AUR se află în plină precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Copreședintele AUR este sigur că partidul său va ajunge în turul doi și va avea șanse să dea următorul președinte al României.

„Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice.

Întrebat de Mihai Gâdea dacă va candida la alegerile prezidențiale, George Simion a răspuns:

„Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea”.

Mesajul lui George Simion pentru cei care l-au acuzat că și-a înscenat atacul cu cerneală
George Simion respinge categoric acuzația că și-ar fi înscenat atacul cu cerneală căruia i-a căzut victimă la Iași. Liderul AUR a mărturisit și cum a reușit să se curețe de cerneala care i-a acoperit fața.

„Am fost la mătușa mea. Cu spirt și cu tifon m-am curățat, m-a ajutat mătușa mea și am dat-o jos. Nu e nicio problemă. Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR.

Așa au făcut și în 2016, 2017. Și noi suntem extremiștii – așa zice Dacian Julien Cioloș”, a spus George Simion, în exclusivitate la Antena 3.

Cât despre acuzațiile chiar la USR că liderul AUR ar fi înscenat totul, George Simion a spus:”E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România.”

El este bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală: ”Așa am vrut eu!” | Momentul atacului, surprins în imagini
Mica Unire pare să fie, mai degrabă, marea dezbinare. Liderul AUR a fost stropit cu cerneală pe față, la manifestațiile de la Iași. Manifestații organizate chiar de către George Simion, în ciuda interdicției autorităților locale care au declarat că nu vor ”CIRC în pandemie”.

Sunt voci care susțin că atacul asupra liderului AUR ar fi fost orchestrat chiar de către primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Cert este că la această oră, atacatorii, soț și soție, se află la audieri.

Bărbatul are 32 de ani, este inginer și, în urmă cu puțin timp, a declarat în fața anchetatorilor că a făcut acest lucru pentru că așa și-a dorit el.

În imagini se poate vedea un bărbat înalt, cu o înălțime de peste 1,90, îmbrăcat într-o geacă neagră, cu un fular înfășurat în zona feței. Acesta a venit din spate, s-a apropiat de liderul AUR, i-a aruncat cerneala pe față și a încercat să se facă nevăzut. Însă jandarmii și polițiștii locali au intervenit rapid și l-au identificat imediat.

”A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie”, povestește un martor.

Un comentariu

  1. Cei care insista ca totul a fost regizat de Simion, sa vina cu dovezi.
    La cati procurori si ziaristi si detectivi aserviti au, ar trebui sa fie foarte usor sa vina cu ceva tangibil si irefutabil. Pana atunci, sunt niste „conspirationisti.” Uite asa se’nvarte roata.
    Daca plecam de la prezumtia ca Simion si ai sai consilieri sunt irationali, atunci da, varianta cu teatru se justifica. Dar daca prezumam ca sunt totusi rationali, nu aveau de ce sa puna la cale o asemenea operatiune, fiindca ii costa mai mult decat castigau – fiindca individul / indivizii urmau a fi deconspirati imediat, fie de catre politie, fie de catre activistii anti-AUR. Simion baga 10 lei ca, in cel mai bun caz, sa castige un leu jumate, doi. Nu se justifica logic o asemenea punere in scena.
    Adevaratii extremisti sunt cei de la PNL, UDMR, si USR!

Lasă un răspuns

Back to top button