Opinii

Dacă s-a ajuns aici, înseamnă că pentru sistemul securist situația e albastră!

Aniversarea Micii Uniri, sărbătorită la Iași în ciuda interdicțiilor impuse de un guvern tot mai disperat că i se stinge pandemia și-l lasă cu măștile și testele pe tarabă, a fost din păcate pătată, la propriu și la figurat, de un incident nefericit: co-președintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală de un june frumos și liber. În loc să se prindă în Hora Unirii, junele, aflat alături de soția lui, a simțit nevoia celor cincisprezece minute de faimă și i-a turnat lui Simion cerneală pe față. Dacă a făcut-o pentru că atât l-a dus pe el căpșorul de inginer IT sau pentru că i-a șoptit o păsărikă cu ochi albaștri să o facă, nu vom ști prea curând. Cert este că liderul AUR s-a trezit împroșcat din senin cu cerneală.

Până aici, totul normal, am zice, într-o Românie în care un fost președinte (Emil Constantinescu) a fost stropit tot cu cerneală, iar un primar (Mihai  Chirică) a fost bombardat cu iaurt, tot la Iași. Anormal este însă ce s-a întâmplat după aceea: pentru că nici nu se uscase bine cerneala pe fața lui George Simion, și aparatul de propagandă al sistemului a și început să lucreze la foc automat: „Ce mascaradă penibilă!”, „Și-a înscenat stropirea cu vopsea!” „Extremiștii recurg la gesturi extreme!” au zbierat ieri, toată ziulica, nu doar oficinele de presă pe care guvernul le-a cumpărat în viu, ca pe porci, ci și progresiștii, pluseriștii, sexomarxiști și prețopuțiștii care vor o țară ca afară, dar numai dacă le iese și lor de-o ciorbă din PNRR.

Punctajul dat pe toate canalele și prin toate unitățile de acoperiți din presă a fost următorul: gestul junelui IT-ist a fost de fapt o înscenare pusă la cale chiar de Simion. „Păi n-ați văzut?” s-au întrebat retoric pluseriștii, „N-a avut nicio reacție Simion! Așa se poartă un om căruia i se dă cu cerneală pe față?” Dar ce voiați, trotinetiștilor să facă? Să se tăvălească pe jos, să sune la SMURD, să plângă în hohote că i-a pătat un zevzec fularul galben, cum ar fi făcut, poate, un moftangiu userist sau un smiorc de la PLUS? Simion a reacționat ca orice om normal, care nu se teme de asemenea gesturi de țânci necrescuți: a râs, și-a văzut de Horă, ba a cerut și jandarmilor să nu-l amendeze pe puțoi, că sigur nu știa ce face ori era pă șpeis. Și, apropo, unde scrie că toți oamenii trebuie să aibă, în fața unei situații neprevăzute, aceeași reacție – adică, după gândirea useristă, să țipe ca o domnișoară de pension? De curiozitate, bre, prețopuștilor, mai puneți mâna și vedeți și voi documentare – uitați-vă, de pildă, la tentativa de asasinat asupra lui Ronald Reagan. O să observați că președintele american, deși împușcat aproape fatal,  a schițat doar o grimasă de durere, dar și-a păstrat cumpătul și prestanța. Ce vreți, mă, nu toți oamenii de pe planeta asta bâzâie când sunt atacați prin spate de un laș.

Citește și: George Simion: Mâine vin la București să rezolv greva de la STB. I-am scris lui Nicușor Dan, dar nu-mi răspunde!

Partea mai nostimă este că tocmai tinerii frumoși și liberi de la USR, care râd de „proști” și de „știrbi” fiindcă pun botul la toate teoriile conspirației, lansează acum o ditamai conspirație – că, vezi Doamne, AUR ar fi înscenat atacul. Carevasăzică, ăștia de la AUR sunt atât de tari încât au reușit să-i spele creierul unui IT-ist, care pare mai curând votant USR, nu AUR, în așa fel încât el să-l atace pe Simion, să se aleagă cu dosar penal, ba să riște și nițică pușcărie sau o amendă penală zdravănă. Dacă au reușit asta, înseamnă că sunt mai tari și decât parapsihologii de la FBI, că nici măcar ălora nu le-a ieșit prea bine experimentul cu „candidatul manciurian”!

Că nu e vorba despre o înscenare a AUR poate pricepe oricine are capul pe umeri. Dar n-ar fi exclus ca gestul zevzecului de la Iași să fie mai curând un avertisment pentru Simion. Un om îndrăzneț ca el, care deja dă fiori întregul sistem securist, promițând că va pune capăt celor 32 de ani de furt, jaf și batjocură la adresa românilor, este un pericol pentru PSD, PNL, UDMR, USR și ceilalți puiuți de comuniști care de trei decenii se joacă de-a democrația în România. Ei l-au stropit pe George cu cerneală tocmai ca să nu li se vadă murdăria sufletească. Dar tare mă tem că, pentru a se menține cu orice chip la putere, sistemul securist, care a priceput că pentru el situația e deja albastră, nu va ezita să treacă de la cerneală la fier sau la plumb, ca să răpună AUR-ul.

Citește și:

FOTO/VIDEO: Unirea Basarabiei cu România – proiect de țară! Mii de români au jucat Hora Unirii la Iași

Am deranjat ocupanții: Deutsche Welle atacă AUR

De Ziua Unirii, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de dictatura medicală

Lasă un răspuns

Back to top button