Știrile 60m.RO

A venit rândul unui alt consilier de-ai lui Băsescu să intre în guvern, Iulian Fota

Guvernul Nicolae Ciucă se umple de unii dintre cei mai controversați foști consilieri prezidențiali din mandatul lui Traian Băsescu. După Iulian Chifu, a venit rândul unui alt consilier de-ai lui Băsescu să intre în guvern.

„Iulian Fota, asta este un dobitoc! O spun cu cea mai deplină responsabilitate. E un tip care a fost consilierul pe securitate al lui Traian Băsescu și, ca toți cei care au fost în jurul lui Traian Băsescu, e un șmecher, un bandit: el a fost cel care a vrut să introducă ideea că presa e o problemă de siguranță națională.”, este caracterizarea lui Ion Cristoiu despre noul secretar de stat pentru afaceri strategice din cabinetul Nicolae Ciucă. Iulian Fota, absolvent al Facultății de Instalaţii pentru Construcţii, fost șef al Colegiului Național de Informatii al SRI și fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională în mandatul lui Traian Băsescu, îi ia locul lui Dan Neculăescu, noul ambasador al României la NATO.

Iulian Fota a devenit celebru pentru engleza sa, pe care a etalat-o deplin în 2010. El este director general al Institutului Diplomatic Român și predă la Academia Naţională de Informaţii.

La începutul lui decembrie, un alt controversat fost consilier din mandatul lui Traian Băsescu, Iulian Chifu, a prins un post de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Back to top button