Politică

SUA pregătesc retragerea familiilor corpului diplomatic din Ucraina

SUA ia în calcul evacuarea membrilor familiei diplomaților aflați la post în  Ucraina, deoarece Rusia a masat deja peste 100.000 de soldați la granițele sale, potrivit unor surse diplomatice, citate de Bloomberg.

Conform planului, personalul fără misiuni ar putea pleca voluntar, în timp ce membrilor familiilor diplomaților li se va ordona să se întoarcă acasă. Un anunț în acest sens poate veni în câteva zile, potrivit oamenilor, care au cerut să nu fie citați ca surse înainte de luarea unei decizii în acest sens.

Administrația Biden și-a sporit avertismentele cu privire la o potențială invazie, pe măsură ce Rusia continuă să-și consolideze forțele în apropierea granițelor Ucrainei. O decizie de evacuare nu ar însemna că SUA este sigură că Rusia va ar fi pregătită de atac, ci pur și simplu reflectă acțiuni de pregătiri prudente pe măsură ce tensiunile cresc, a spus una dintre persoanele bine informate.

Oficialii Departamentului de Stat au refuzat să comenteze.

Blinken și Lavrov negociază pacea

La întâlnirea de azi de la Geneva, dintre secretarul de stat al SUA Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, oficialul american a fost de acord să ofere răspunsuri scrise la cererile Rusiei și să se întâlnească din nou cu omologul rus, în efortul de a rezolva pe cale diplomatică impasul din criza Ucrainei. Dar Blinken le-a spus reporterilor că „dacă Rusia dorește să convingă lumea că nu are nicio intenție agresivă față de Ucraina, un început foarte bun ar fi desescaladarea”.

Un comentariu

  1. Se repeta scenariul Irak si / sau Afghanistan.
    Americanii si Rusii s-au inteles la Geneva, apoi au iesit ambele parti sa spuna presei si opinii publice ca, domne, nu ne-am inteles. Apoi incep mercenarii din presa aservita si cea tefelista si analistii militari (supraponderali sau obezi toti) sa ne faca teoria chibritului.
    Nu risca EU un razboi rece cu Rusia pt Ucraina. Iar Americanii sunt prea legati la maini sa se razboiasca cu Rusii, fiindca Iranienii si Chinezii le sufla in ceafa: nu doar in Taiwan si in Orientul Mijlociu, dar si in Cuba si in Venezuela, inclusiv in Nordul Africii in Libia unde Generalul Haftar (sustinut de catre Rusi si Americani) se chinuie sa darame Guvernul de la Tripoli (sustinut de Turci) si n-a reusit nimic in toti acesti ani de cand SUA si Franta au distrus Libia si au scufundat tara intr-un razboi civil cu prezenta Daesh, veniti sa faca trafic cu sclavi si crime de razboi.

Lasă un răspuns

Back to top button