Internațional

Liz Truss l-a avetizat pe Vladimir Putin că invadarea Ucrainei ar fi o eroare strategică

Secretara britanică de stat pentru Afaceri Externe, Liz Truss, l-a avertizat pe Vladimir Putin că invadarea Ucrainei de către Rusia ar reprezenta o eroare strategică majoră.

Aflată într-o vizită în Australia, ea a afirmat că Kremlinul visează să recreeze Uniunea Sovietică sau o Rusie mai mare.

„Susţin că îşi doresc stabilitate, în timp ce lucrează pentru a îi ameninţa şi destabiliza pe alţii. Ştim ce presupunea această cale. Preţul imens, vieţile pierdute şi suferinţa pe care le aduce. De aceea îi cerem preşedintelui Putin să se retragă, înainte de a face o greşeală strategică majoră în Ucraina”, a afirmat Liz Truss.

Ministrul rus de Externe îl va întâlni pe Secretarul american de Stat, Antony Blinken, în cursul zilei de vineri. Acesta din urmă speră să găsească un mod de a dezamorsa criza. Moscova a comasat aproximativ 100.000 de militari la graniţa cu Ucraina, dar insistă că nu are planuri de a invada.

Un comentariu

  1. Eroare strategica pt cine? Cu Ucraina papusata de Kremlin, Germaniei i s-ar elimina un concurent pe piata distributiei de gaze. N-ar mai putea negocia nimeni cu Ucraina (intermediar), s-ar negocia direct cu operatorii Germani sau cu Gazprom. Germania ar avea numai de castigat. Oricum Ucraina e un ghimpe in coasta Uniunii Europene – ea serveste doar Washingtonului pentru a tine Rusia si statele EU estice in sah. Nemtii si Rusii de-a lungul istoriei si-au dat mana, apoi s-au razboit, apoi si-au dat mana din nou.

Lasă un răspuns

Back to top button