Opinii

Bucureștenii, luați ostatici de două grupări teroriste: PSD și PNL

În lumea asta, de când a apărut capitalismul, iar clasa muncitoare a dobândit conștiința că-și poate apăra drepturile, a apărut și termenul de grevă. Doar că greva o făceau și o fac muncitorii, cu respectarea legii, adică doar atunci când toate celelalte mijloace de protest au fost încercate, iar patronul, de-al naibii, tot nu voia să le dea un sfanț în plus la salariu. Ei, dar cum românul s-a născut nu doar poet, ci și inventator, doreii noștri au inventat „protestul spontan”. Care este tot un fel de grevă, dar fără negocieri, ci cu șantaj. Pur și simplu i se scoală lui Gigel Sindicalistu într-o dimineață pe stânga, adicătelea spre direcția Voluntari, unde sălășluiște familia imperială Firea-Pandele, și nu  mai vrea să pună osul la muncă. Așa s-a întâmplat și acum câteva săptămâni la metrou, așa se întâmplă și zilele astea la STB. Niște sindicaliști cu carnet de Partid în buzunar s-au trezit că vor mai mulți bani decât purcoiul de lei pe care deja îl primeau, și au paralizat transportul de suprafață în București. Fără negocieri, fără să anunțe, fără să asigure, cum prevede legea, o treime din actvitate, fără nimic. Pur și simplu au oprit mașinile, tramvaiele și troleurile la capăt de linie și n-au mai vrut să iasă pe traseu.

Nu mai vorbim de faptul că sindicaliștii sunt membri ai PSD, ceea ce este, din start, o aberație, iar șoferii de la STB la faza asta ori sunt băbălani, ori de-a dreptul tâmpiți: cum de se lasă ei conduși de niște pesediști, care, normal, vor urmări interesele Partidului și nu ale membrilor de sindicat, în numele cărora, teoretic, luptă? Dacă le dictează sindicalistul pesedist să se încoloneze pe două rânduri și să se arunce în Dâmbovița, se aruncă? Acum, probabil că o fi zis Partidul că trebuie declanșată greva și paralizată Capitala, în contextul mai larg al asaltului PSD pentru preluarea puterii totale, normal că liderii de sindicat au executat fără crâcnire ordinul, iar oile de la volan s-au supus și ele.

Pentru că trăim în România, unde totul e relativ, inclusiv hotărârile judecătorești, deși aseară Tribunalul București a declarat protestul „spontan” ilegal, astăzi șoferii și vatmanii continuă să stea cu mâinile încrucișate. Li se rupe lor de lege, de decizia judecătorilor, li se fâlfâie lor de milioane de bucureșteni care se vor înghesui iarăși la metrou, pentru niște „covid-party”-uri de neuitat. Dar nu asta-i partea cea mai rea, ci partea cea mai rea e că li se rupe și guvernanților că pe șoferi îi doare la manivelă de decizia executorie a unei instanțe legale. Acesta este statul eșuat al lui Iohannis, Ciucă, Cîțu și Ciolacu, statul în care liberalul trage în hăis, dar pesedistul îi pune piedică, fiindcă el vrea să tragă în cea.

Citește și: Nicuşor Dan, după greva STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă

De la un guvern condus de un militar m-aș fi așteptat la mai multă fermitate, în cazul unui asemenea șantaj mizerabil făcut de cozile de topor ale PSD doar ca să-i bage bețe-n roate „dujmanului Duamnei Firea”, Ni(mi)cușor. Chiar speram ca generalul Ciucă să fie și el o dată-n viață general și să ia măsuri ferme: în momentul în care tribunalul a decis că protestul de la STB e ilegal, trebuia să acționeze. Nu, nu să ia ranga, cum probabil ar fi făcut alții, și să-i snopească pe șoferi, ci pur și simplu să ordone șoferilor angajați în armată să se prezinte la depouri și să pună în mișcare măcar autobuzele din București, scoțând transportul de suprafață din paralizie și ajutând sute de mii de bucureșteni să ajungă la muncă fără să se înghesuie la metrou. Iar pe șoferii, vatmanii și trepădușii care freacă menta la STB (unde din 10.000 de angajați, doar 4.000 sunt șoferi!) i-aș fi concediat pe loc, pentru indisciplină și abateri grave. Și să-i văd eu pe protestatarii vieții cum vin pe urmă să se angajeze la vreun patron și-i cer salariu de 6.000 de lei, cât aveau, mulți dintre ei, chiar și la STB: o să le zică ăla „Marș mă, de aici, cum să-ți dau atâția bani, cine te crezi, Titi Aur?”

Iar liderii sindicali ar trebui acum să fie obligați prin lege să plătească „roadele” șantajului lor ordinar: milioanele de lei irosite ieri ar trebui luate din buzunarele lor, că slavă Duamnei, ca să zic așa, are balta pește. Asemenea șantaje trebuie să înceteze, odată pentru totdeauna. Iar dacă ar conduce, într-adevăr, pentru români, cum se bat cu cărămida în piept că fac, alde Iohannis, Ciucă și ceilalți lideri de carton ar pune piciorul în prag și nu ar mai permite niciodată unor lideri de sindicat cu carnet de partid să-și bată joc de milioane de bucureșteni. Pentru că, în acest duel perfid și tot mai evident dintre PSD și PNL, cele două partide se comportă ca niște grupări teroriste care au luat ostatici două milioane de bucureșteni și amenință să se arunce în aer cu tot cu ei. Dar poate că asta le va fi și alegătorilor din Capitală învățătură de minte și la alegerile viitoare nu vor mai vota între o țață și-un năuc, că doar nu a dat „sindromul Helsinki” peste toți bucureștenii!

Citește și:

Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de joi de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii

Sindicatele din învățământul preuniversitar anunță grevă de avertisment. Vor întrerupe miercuri activitatea timp de două ore

Guvernul arde gazul, dar românii plătesc!

Lasă un răspuns

Back to top button