Știrile 60m.RO

Ministrul Finanţelor: România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Măsura s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, marţi seară, că România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Ministrul precizează că intenţia Executivului este ca măsura să se aplice din 1 ianuarie 2023.

”Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Ambiţia noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023, a scris, marţi seară, pe Facebook, Adrian Câciu.

Acesta apreciază că, în contextul actualei crize energetice, ”suntem datori să ne asigurăm că marile corporaţii care activează pe piaţa locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România”.

”De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, Paulo Gentiloni că această ţintă vine în continuarea unei alte priorităţi a Guvernului, aceea de a micşora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA şi de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiţii ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanţate în mod structural”, a mai scris ministrul.

Adrian Câciu afirmă că ”aceste măsuri sunt juste şi necesare atât economic, cât şi social”.

”Este vital ca o parte din această valoare adăugată produsă în economie să se întoarcă la români, finanţând măsuri de stimulare a micilor întreprinderi, a fermierilor şi a tuturor celor care trăiesc cinstit de pe urma unei afaceri de familie”, a mai scris ministrul.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button