Știrile 60m.RO

INS: Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 21,9%

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,3%, respectiv cu 17,1%. arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În perioada 1.I-30.XI.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+27,1%), activităţile de transporturi (+19,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,3%) şi activitǎţile de comunicaţii (+5,6%)”, arată datele INS.

În perioada 1.I-30.XI.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 17,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+5,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,3%) şi din activităţile de transporturi (+0,8%). Scăderi au înregistrat: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,6%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-0,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,5%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+35,5%), activităţile de transporturi (+18,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+8,2%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,2%.

Lasă un răspuns

Back to top button