Internațional

Senator american: Nu i se poate permite lui Vladimir Putin să restabilească Uniunea Sovietică

Senatorul american Mitt Romney a susţinut că depinde de SUA şi de alte ţări occidentale să îl împiedice pe preşedintele rus Vladimir Putin să reconstruiască Uniunea Sovietică, relatează luni politico.eu, citată de Agerpres.

”El (Putin) încearcă să restabilească ce a fost înainte. Acest lucru nu poate fi permis să se întâmple”, a declarat senatorul republican de Utah în cadrul emisiunii ‘Meet the Press’, difuzată de postul de televiziune NBC.

În ultimele săptămâni Vladimir Putin a plasat trupe suplimentare la frontiera cu Ucraina, agravând o criză începută în 2014 odată cu anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi continuată prin susţinerea separatiştilor proruşi din regiunea ucraineană Donbas.

Liderul rus a afirmat clar că încearcă să blocheze aderarea Ucrainei şi a altor foste republici sovietice la NATO.

Mihail Gorbaciov a dizolvat Uniunea Sovietică în 1991; Vladimir Putin, fost ofiţer KGB, se afla atunci în primele etape ale carierei sale politice.

”Putin încearcă să dezmembreze NATO – pentru a o slăbi. Avem nevoie de o NATO puternică, ţinând cont nu doar de Rusia, ci şi de ascensiunea Chinei”, a spus Romney.

El i-a transmis moderatorului emisiunii, Chuck Todd, că un lucru pe care Occidentul îl poate face este să blocheze proiectul Nord Stream 2, o conductă care urmează să transporte gaz din Rusia în Germania via Marea Baltică. ”Ar trebui să-i transmitem că Nord Stream 2 nu va funcţiona. El (Putin) nu va avea această avere dacă acţionează în vreun fel pentru a răsturna guvernul Ucrainei”, a subliniat senatorul Romney.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. DECI RECUNOSC FAPTUL CA VV PUTIN AR PUTEA !!!
    DE CE LE ESTE FRICA NU VOR SCAPA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button