Știrile 60m.RO

Eric Zemmour, candidatul de extrema dreapta la prezidențialele din Franța, condamnat pentru incitare la ură. A primit o amendă de 10.000 de euro

Candidatul naţionalist la preşedinţia Franţei Eric Zemmour a fost condamnat luni la palata unei amenzi în valoare de 10.000 de euro, cu privire la provocare la ură, de către Tribunalul Corecţional din Paris, referitor la declaraţii despre migranţi minori izolaţi, pe care i-a catalogat drept ”hoţi”, ”asasini” şi ”violatori”, o hotărâre împotriva căreia avocatul său a anunţat că face apel, relatează AFP.

Eric Zemmour a denunţat o „condamnare ideologică şi prostească” şi avocatul său, Olivier Pardo, a anunţat că clientul său va face apel la decizia tribunalului.

Deja vizat de numeroase proceduri pentru injurii rasiste, incitare la ură sau contestarea unor crime împotriva umanităţii, Eric Zemmour a fost condamnat de această dată pentru afirmaţiile de pe 29 septembrie 2019, în cadrul unei dezbateri din emisiunea „Face a l’info”, de pe canalul CNews, după un atentat în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo.

Zemour a spus atunci despre migranţii minori neînsoțiți: „Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt; trebuie să-i expulzăm şi nici măcar nu trebuiau să fi venit”.

Circa treizeci de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care „SOS Rasismul”, Liga drepturilor omului şi Licra, precum şi circa 20 de consilii departamentale, minorii neînsoţiţi fiind preluaţi de instituţii gestionate de departamente.

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, constrâns la jumătatea lui septembrie să demisioneze de la CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au adus în circa zece ani 15 acţiuni în justiţie.

Sursa foto: v4na.com

Lasă un răspuns

Back to top button