Știrile 60m.RO

Bode, prima reacţie în cazul poliţistului a lovit cu maşina două fetiţe, în Bucureşti: „Regret enorm această tragedie. Vorbim de o faptă ireparabilă”

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a avut luni prima reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit cu maşina două fetiţe, în Bucureşti, iar una dintre ele a murit, afirmând că regretă enorm această tragedie, că sentimentul este unul cutremurător şi că ”vorbim de o faptă ireparabilă”. Bode a anunţat măsurile luate până acum în acest caz, precizând că poliţistul nu executa o misiune de urgenţă. El a anunţat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

“Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii”, a afirmat Bode, luni.

El a vorbit despre deficitul de personal din minister.

“Suntem obligaţi să recurgem la această procedură de selecţie pentru a acoperi acest eficit de personal uriaş din MAI”, a explicat el.

Bode a adăugat că se va “pune accent în continuare pe componenta de recrutare de specialişti în MAI în acţiunile de recrutare din sursă externă”.

Lasă un răspuns

Back to top button