Politică

Iohannis nu știe nici măcar ce inflație are România: Să îi spună cineva că avem inflaţie de 15,9%

Dulapul săsesc de la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis, fiind mai tot timpul plecat în vacanțe de lux cu avioane private și în fiecare weekend cu coloană oficială, în Mercedes de 200 de mii de euro tur retur București-Sibiu pe banii românilor nu știe nici măcar rata inflației din România. El spune că pensiile ar trebui mărite cu 15%, conform cu inflaţia, însă România a ajuns la inflație de 15,9% și inflație la bunurile de consum curent de 40%. Asta e. Atât poate acest președinte îmbuibat de sistem.

,,Pensionarii nu trebuie să plătească prețul crizelor! În condițiile în care avem o inflație care trece de 15%, eu cred că ar fi corect și rezonabil ca majorarea pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de inflație. Trebuie să fie luate în considerare toate opțiunile pentru a veni cu creștere care compensează în bună măsură inflația. În același timp, e nevoie de atenție sporită, specială, pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari. Așa cum creșterea pensiilor trebuie să fie corelată cu inflația, cred că și salariile trebuie să fie într-un fel, rezonabil, corelate cu inflația. Dacă nu sunt majorate pensiile și salariile, atunci populația suferă consecințele crizelor, iar acest lucru nu este corect.”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button