PoliticăPrima Pagină

Silviu Titus Păunescu: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie demis de urgenţă

Deputatul AUR, Silviu Titus Păunescu, solicită guvernului adoptarea unui set de măsuri rapide pentru contracararea crizei energiei care afectează grav nivelul de trai al populației și funcționarea economiei românești. Deasemenea, deputatul AUR cere punctual demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, fiind principalul vinovat pentru jaful de pe piața energiei.

,,Dincolo de contextul energetic internațional, cauza principală care a generat creșterea prețurilor la energie în România este liberalizarea făcută fără să existe condiții de piață concurențială.

Din moment ce peste 80% din producția de energie este autohtonă, cea mai mare parte a ei fiind sub controlul direct al statului, iar costurile de producție nu au crescut decât în foarte mică măsură, nu există nicio justificare pentru creșterea de până la 10 ori a prețurilor.

Aceste prețuri nejustificat de mari sunt un atac direct la buzunarul cetățenilor și al firmelor din România, înfăptuit cu largul concurs al autorităților statului care au permis acest lucru. Din acest motiv, ministrul Energiei Virgil Popescu trebuie imediat demis.”, a declarat deputatul AUR, Silviu Titus Păunescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button