Politică

Premierul Nicolae Ciucă taie bursele elevilor

Premierul Nicolae Ciucă a respins propunerea reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor privind reducerea sub media de 9,50 a pragului de acordare a buselor de merit – a anunțat astăzi, după întâlnirea de la Palatul Victoria, Silviu Morcan, preşedintele Consiliului. El spune că toţi elevii trebuie susţinuţi pentru a ajunge la performanţă, nu numai elevii cu note de peste 9,50.

Silviu Morcan: Referitor la burse, discuțiile nu au fost de partea noastră neapărat, pe motiv că trebuie să existe doar bani pentru elita României. Nu suntem de aceeași părere, pentru că trebuie să existe și o măsură prin care să motivezi elevii să poată ajunge la o medie cât mai mare. A fost o discuție deschisă, mai degrabă de principiu, pe anumite lucruri din educație. Am punctat necesitatea unor criterii echitabile de acordare a burselor. Sperăm, totuși, avem garanția ca Ministerul Educației va folosi toți banii din buget pentru burse și cumva, acest lucru este o premieră pentru noi, pentru că e important ca acei bani să nu fie redirecționați în altă parte, ci criteriile să se schimbe, astfel încât toți banii care au fost incluși, cei peste un miliard de lei, să fie folosiți exclusiv pentru burse și acesta, cumva, este un mic pas pentru echitatea în acordarea lor.

Premierul Ciucă taie astfel din bursele elevilor, în timp ce educația a devenit o adevărată tragedie națională. Reamintim că în pandemie 1 milion de copii nu au avut acces la școala online.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button