Politică

Orban le cere demisia membrilor Guvernului implicați ilegal în campania lui Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că, dacă documentul privind strategia de campanie a echipei care îl susţine pe Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia partidului este unul real, cel care a decis folosirea de resurse publice şi oameni plătiţi din bani publici în campania internă „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

Întrebat marţi, la Ploieşti, ce părere are despre documentul publicat pe surse din care reiese că echipa care îl susţine pentru preşedinţia PNL pe Florin Cîţu implică miniştri în campania internă din PNL, liderul liberal Ludovic Orban a afirmat că, dacă documentul este real, cine a decis acest lucru „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”. 

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui

PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, le-a declarat Orban jurnaliştilor, la finalul conferinţei de alegeri a PNL Prahova. El a vorbit, răspunzând unei întrebări, şi despre deciziile de a a-şi schima opinia ale unor lideri de filială care iniţial anunţaseră că îl susţin în cursa electorală din interiorul PNL.

 „I-a chemat pe scenă. Decizia de susţinere a unui candidat nu poate fi luată de un sigur om, chiar dacă este preşedintele filialei. La Congres, în funcţie de forţa filialei, vor veni între 60 şi 150 de delegaţi din fiecare filială judeţeană. Până la urmă, delegaţii la Congres, cei 5.000 de membri ai PNL, elita practic a PNL, consultând evident, baza partidului, cei 5.000 de delegaţi vor hotărî preşedintele partidului. Sigur că nu arată frumos şi regret profund că apar astfel de suciri şi de modificări unilaterale a unor poziţii care au fost luate instituţional de conducerile filialei”, a mai declarat Ludovic Orban. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button