Politică

PSD promite 100 de lei la pensie pentru pensionarul sărac și mii de lei pentru speciali

“Impactul bugetar va fi de 11 miliarde de lei, doar pentru pensii. La salarii există doar impact pozitiv pe buget”, a spus ministrul Muncii, care propune majorarea pensiei minime cu 100 de lei și creșterea punctului de pensie la 1.745 de lei, de la 1.586 de lei.

Prin majorarea cu 10% a pensiilor, pensionarii săraci primesc 100 de lei în timp ce un special cu pensie de 20 de mii de lei mai primește 2000 lei.

De asemenea, PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei brut, de la 2.550 lei în prezent. Creșterea salariului minim va fi aplicată atât pentru sectorul bugetar, cât și pentru cel privat, a mai spus ministrul, precizând că din salariul minim de 3.000 lei, 200 rămân în netaxați.Întrebat dacă crede că PNL va fi de acord cu noile propuneri, Marius Budăi a răspuns: “Am avut un dialog constructiv cu PNL până acum. Vom pune cifrele pe masă și cu siguranță vom găsi înțelegere”. 

De asemenea, ministrul Muncii a mai propus și majorarea premiilor în bani acordate elevilor care obțin rezultate bune la olimpiade. De exemplu, un elev cu medalie de bronz ar putea primi 5.000 de euro, iar cei cu medalii de argint și aur ar putea primi 8.000, respectiv 10.000 de euro. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button