Opinii

Adrian Onciu: Australia a ales sistemul chinezesc de restricții, lockdown-uri și ”lagăre de reculegere”

VÂNĂTOAREA CONTINUĂ / Teoretic, într-un sistem totalitar (dar mai ales în democrație) regulile trebuie respectate. Oricât de aberante ar fi.

Australia a ales, prin intermediul politicienilor, să meargă pe sistemul chinezesc de restricții, lockdown-uri și ”lagăre de reculegere”. Populația s-a vaxsinat în proporție de 80 la sută. Indisciplinații au fost vânați pe străzi, bătuți, gazați. Tratați ca niște animale.

Și acum vine cazul Djokovic. Sănătos, testat, apt de joc. Globaliștii susțin că Nole ar fi trebuit să respecte regulile. Că nu poate juca tenis decât dacă-i vaxsinat (sau are contraindicații serioase). ”Infectarea nu este considerat motiv suficient pentru exceptarea de la vaxsinare”, pretind politicienii australieni, fără prea multe argumente științifice. Practic, doar cu argumentul forței brute. Așa am hotărât noi, deci așa este corect.

”Am anulat viza deținută de domnul Novak Djokovic pe baza motivelor de sănătate și ordine. Guvernul Morrison este angajat ferm în a proteja frontierele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Kovid”, zice ministrul Hawke. Sigur, nu rezultă de nicăieri în ce fel ar fi reușit Nole să amenințe populația din Australia. Poate doar pe Nadal și Federer, în ultimă instanță.

Dincolo de ”erorile umane” admise de Djokovic, rămâne esența problemei. Cât de normal este ca sportivii să fie tratați ca niște infractori, doar pentru că au ales să nu se vaxsineze? În funcție de deznodământul din dosarul ”Australian Open”, vom ști încotro ne îndreptăm. Și dacă corecția aplicată lui Nole va fi un ”bun” exemplu de urmat și de către alte țări.

Până la urmă, politicienii australieni sunt liberi să ceară și 10 doze booster la Grand Slam-ul din 2023. E opțiunea lor. Însă ceea ce într-adevăr dă de gândit este virulența cu care mulți europeni (inclusiv românași de-ai noștri) îl atacă pe Nole. Și nu oricum, ci ca și când ar fi amenințatea nr. 1 a planetei.

Meteoritul care aduce Apocalipsa, dacă umblă nevaxsinat prin spațiul cosmic.

de ADRIAN ONCIU

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button