Știrile 60m.RO

Rusia desfășoară exerciții militare la granița Ucrainei

Rusia a organizat miercuri exerciții militare cu tancuri în regiunea Rostov, lângă granița cu Ucraina. Rusia a perturbat Occidentul prin trupele aduse în apropierea țării.

Rusia a organizat marți exerciții cu tragere reală cu trupe și tancuri lângă granița cu Ucraina. Acțiunea a sunat ca o notă nefavorabilă în contextul negocierilor cu SUA, despre care Washingtonul speră că va elimina posibila amenințare a unei invazii a Ucrainei.

Rusia a desfășurat exerciții militare cu 3.000 de soldați

La o zi după ce americanii au cerut Rusiei, la discuțiile de la Geneva, să retragă aproximativ 100.000 de militari din apropierea graniței, Ministerul Apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, notează Reuters.

Exercițiile au sugerat că Rusia nu are intenția de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că discuțiile de luni au fost purtate într-o manieră deschisă. Cu toate acestea, nu este optimist în privința unui acord.

Peskov a spus că situația va fi mai clară după alte două runde de discuții pe care Rusia urmează să le țină în această săptămână. Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat reporterilor că este „dezamăgitor să audă” poziția Kremlinului.

Rusia care organizează exerciții cu foc „în mod evident merge exact în direcția opusă” detensionării pe care Washington-ul vrea să o vadă, a adăugat Nuland. Totodată, rușii au cerut Statelor Unite să nu permită vreodată aderarea Ucrainiei la NATO. Vladimir Putin a cerut garanții de securitate imediate și susține că nu are intenția de a invada țara. Cu toate acestea, susține că Rusia este „provocată” de țările occidentale.

Back to top button