Știrile 60m.RO

Ciucă solicită o anchetă rapidă privind accidentul în care a murit o fetiță de 13 ani după ce a fost lovită de o mașină de poliție ”Sunt consternat”

Premierul Nicolae Ciucă s-a declarat consternat după ce o fată de 13 ani a fost ucisă de o mașină a Poliției, joi, 13 ianuarie, în Sectorul 1 al Capitalei. Acesta a cerut ministrului de interne, Lucian Bode, derularea rapidă a unei anchete care să stabilească cine este responsabil pentru tragicul eveniment, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

”Am aflat cu tristeţe despre tragicul accident rutier în care o fetiţă şi-a pierdut viaţa, astăzi, în Bucureşti, după ce a fost lovită de o maşină a Poliţiei. Sunt consternat de moartea violentă a copilei şi transmit condoleanţe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătăţii şi am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiţii, a celei de a doua fetiţe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit Guvernului.

Prim-ministrul a adăugat că a cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilităţii se derulează rapid.

”Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetăţenii şi să se asigure de respectarea legii”, a completat Ciucă.

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Back to top button