Politică

Partidul “Văzrajdane” din Bulgaria organizează un protest împotriva măsurilor sanitare anti-COVID

Partidului prorus “Văzrajdane”(Renaştere) din Bulgaria organizează miercuri un protest amplu împotriva măsurilor antiepidemice în faţa Adunării Naţionale de la Sofia.

“Scopul protestului este eliminarea măsurilor restrictive şi, mai ales, a certificatului verde neconstituţional. Zeci de mii de bulgari vor veni, din Sofia, din toată ţara şi din străinătate. Obiectivul pe care ni ne-am propus este unul singur şi este foarte simplu – să începem în sfârşit să trăim o viaţă demnă şi normală, pentru că a devenit clar că toate aceste măsuri restrictive nu numai că nu funcţionează, ci, dimpotrivă, sunt dăunătoare şi împiedică desfăşurarea normală a vieţii în ţara noastră”, a transmis organizatorul acţiunii, Kostadin Kostadinov, conform bnr.bg.

Kostadinov a adăugat că, cel mai probabil, va participa la protest, deşi a fost prezent la reuniunea Consiliului Consultativ de Securitate Naţională şi a primit un apel de la Inspectoratul Regional de Sănătate că trebuie să intre în carantină.

Zeci de susţinători ai partidului “Văzrajdane” din Veliko Tărnovo se îndreaptă spre capitala bulgară, pentru a se alătura protestului naţional. În faţa parlamentului de la Sofia, au fost dislocate trupe de poliţişti şi jandarmi.

Poliţia a ridicat garduri în jurul clădirii şi a instituit puncte de control. Organizatorii au declarat că la demonstraţie vor participa aproximativ 10.000 de persoane din toată ţara.

Sursa: Facebook/ Kostadin Kostadinov

Back to top button