Știrile 60m.RO

Iohannis, anunț despre războiul de la granița cu România

Klaus Iohannis a declarat la reuniunea anuală cu șefii misiunilor diplomatice de la București, că menținerea prezenței militare americane în România în contextul recentelor provocări de securitate rămâne un obiectiv important.

România, în războiul din Ucraina

”În fața provocărilor recente de securitate, este evident că avem nevoie de o acțiune de descurajare. Rămâne un obiectiv important creșterea prezenței militare americane în România.

Din perspectiva noastră, abordarea duală a NATO trebuie să constea atât în măsuri ferme de descurajare a acțiunilor Rusiei, cât și în deschiderea la dialog care trebuie să aibă ca reper valorile alianței”, a declarat Iohannis.

Iohannis, despre spațiul Schengen

Iohannis a punctat că „un spaţiu Schengen pe deplin integrat este esenţial pentru consolidarea pieţei interne”.

Președintele a amintit în discurs că anul acesta s-au împlinit 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. „În această perioadă, România s-a schimbat fundamental – o confirmare categorică a puterii transformatoare a proiectului european. Respectarea şi promovarea valorilor europene – democraţie, stat de drept, drepturi fundamentale, economia de piaţă – definesc astăzi România”, a mai punctat preşedintele.

Back to top button