Știrile 60m.RO

Canada: Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinații care „pun presiune pe spitale”

Provincia canadiană Quebec va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o „contribuție la sănătate”, aceasta va fi percepută doar persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cu toate că în Quebec procentul persoanelor nevaccinate este de doar 10%, autoritățile susțin că măsura introducerii taxei va diminua presiunea pusă pe spitale.

Regiunea a reintrodus recent restricţii, inclusiv carantina de noapte.

“Lucrăm la o contribuţie la sănătate” pentru “toţi adulţii care refuză să se vaccineze” deoarece aceştia reprezintă “o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, susține premierul acestei provincii, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia din Quebec care nu a primit până acum nicio doză de ser anti-Covid nu ar trebui să “dăuneze” celor 90% care s-au vaccinat.

Oficialul a adăugat că cei 10% reprezintă jumătate dintre cazurile grave de Covid care ajung în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor.

Premierul precizează că, deocamdată, guvernul proviciei nu a stabilit valoarea taxei, dar spune că suma pe care cei nevaccinați ar trebui să o plătească va fi una semnificativă.

În încercarea de a opri răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2, provincia Quebec a reintrodus la sfârșitul anului trecut mai multe restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea evenimentelor private.

Sursa foto: ctvnews.ca

Back to top button