Știrile 60m.RO

IKEA strânge cu ușa angajații nevaccinați. Cei aflați în izolare care nu sunt imunizați vor primi salariu minim

Angajații IKEA nevaccinați din Marea Britanie care sunt în izolare, după ce au intrat în contact cu o persoană pozitivă, vor primi indemnizația minimă de boală, respectiv 96,35 lire sterline pe săptămână (115 euro). Măsura intră în vigoare săptămâna aceasta.

IKEA UK introduce măsuri aspre pentru angajații nevaccinați care au intrat în contact cu boala. Gigantul suedez de mobilă a stabilit că va plăti pentru aceștia doar indemnizația minimă legală de boală pe perioada izolării, respectiv 96,35 lire sterline pe săptămână (115 euro), informează BBC.

Gigantul retailer a recunoscut că este un „subiect emoționant”, dar a declarat că politica sa a trebuit să evolueze în funcție de circumstanțele în schimbare.

Această măsură vine în contextul în care firmele se luptă cu lipsa masivă a personalului și cu creșterea costurilor.

Salariul mediu la Ikea este cuprins între 400 și 450 de lire sterline, în funcție de locație și, așa cum se întâmplă în multe companii, personalul primește o indemnizație de boală îmbunătățită. Măsura a fost anunțată pentru prima dată de Mail on Sunday.

Ikea, care are aproximativ 10.000 de angajați în Marea Britanie, a precizat într-o declarație: „Colegii de muncă complet vaccinați sau cei care nu sunt vaccinați din cauza unor circumstanțe atenuante care, de exemplu, ar putea include sarcina sau alte motive medicale, vor primi plata integrală.

„Colegii nevaccinați, fără circumstanțe atenuante, care sunt testați pozitiv cu Covid, vor primi plata integrală a salariului de boală al companiei, în conformitate cu politica de absență a companiei noastre.

Colegii de muncă nevaccinați, fără circumstanțe atenuante, care au fost identificați ca fiind contacte apropiate ale unui caz pozitiv, vor primi indemnizația de boală legală.”

În Anglia, persoanele care sunt vaccinate cu cel puțin două doze nu trebuie să se autoizoleze dacă au fost în contact apropiat cu o persoană infectată cu Covid. Persoanele nevaccinate contactate prin intermediul sistemului guvernamental de testare și urmărire trebuie totuși să se izoleze, conform legii.

Multe companii s-au plâns de lipsa forței de muncă de-a lungul anului 2021, iar acum se înregistrează absențe masive din cauza variantei Omicron, care a afectat puternic țările vaccinate.

Sursa foto: www.independent.co.uk

Back to top button