Știrile 60m.RO

Armata rusă își va retrage trupele din Kazahstan în 2 zile

Armata rusă se va retrage din Kazahstan în două zile, a anunțat președintele Jomart Tokaev. Este vorba de cei peste două mii de militari trimiși pentru „menținerea păcii” în Kazahstan. Trimiterea de trupe străine în această țară din Asia fusese aprobată de Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Din această organizație fac parte mai multe țări din Asia care au fost componente ale URSS, inclusiv Rusia și Kazahstan. Practic, OTSC este condusă de Rusia.

Armata rusă începe să se retragă în două zile dar retragerea va dura zece zile

Președintele Tokaev a precizat că militarii străini încep să se retragă în două zile. Calendarul complet al retragerii va dura, însă, până la zece zile, a spus Tokaev.

Cel mai recent, ministrul de Externe al Chinei anunțase că și regimul de la Beijing ar fi dispus să trimită trupe în Kazahstan, tocmai pentru a evita orice amestec străîn în această țară.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button