Internațional

Situație tensionată la Paris: Declarațiile președintelui Macron au provocat un val de furie

Politicianul francez Stephane Claireaux, membru al partidului La Republique En Marche al preşedintelui Emmanuel Macron, a declarat luni că a fost atacat în weekend de protestatari care demonstrau împotriva certificatului sanitar privind COVID-19 din Franţa, relatează Reuters, scrie AGERPRES.

Atacul de duminică asupra lui Claireaux survine în contextul unui val de furie publică în Franţa după ce Macron a spus că vrea să îi „enerveze” pe nevaccinaţi făcându-le viaţa atât de complicată încât vor ajunge în cele din urmă să se vaccineze împotriva COVID-19.

Claireaux este membru al Parlamentului din partea circumscripţiei Saint-Pierre şi Miquelon, un teritoriu francez de peste mări, situat în nord-vestul Oceanului Atlantic, în apropiere de provincia Newfoundland şi Labrador din Canada.

„Evident că voi depune o plângere în justiţie. Unii oameni consideră că nu se iau deciziile corecte. Primim cu toţii ameninţări cu moartea pe e-mail. La un moment dat, acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat luni politicianul pentru France Info.

Ministrul francez pentru teritoriile de peste mări, Annick Girardin, a condamnat atacul asupra lui Claireaux.

Într-o imagine cu incidentul postată pe contul de Twitter al ministrului se vede cum unii protestatari aruncă noroi înspre Claireaux în timp ce acesta se afla în afara casei sale.

„Atacul asupra lui Stephane Claireaux în apropierea casei sale în timpul unei demonstraţii împotriva permisului sanitar este complet inacceptabil. Imaginile sunt şocante”, a scris Annick Girardin.

Back to top button