Opinii

Politrucul Câmpeanu vrea să-i schimbe pe directorii școlilor cu prea puțini profesori vaccinați

Invitat la televiziunea în curul căreia „guvernul meu” a băgat zeci de mii de euro în pandemie, ca să se transforme din canal TV în trompetă de propagandă uselistă, sinistrul Educației (căci ministru nu poate fi numit), Sorin Cîmpeanu, s-a lăudat, în cel mai pur stil comunist, cu „mărețele realizări” ale mandatului său, care sunt de fapt una singură: depășirea planului de cadre didactice vaccinate la hectar. Concret, Cîmpeanu a spus: „Rata de vaccinare în învăţământ este mai mult decât dublu (dublă, bre, nu mai masacra limba română!) faţă de rata de vaccinare naţională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu faţă de media naţională, peste 70% sunt vaccinaţi. Avem 14.000 de şcoli în care rata de vaccinare este de peste 60%; peste 2.000 de şcoli au rata de vaccinare de 100%, absolut toţi, nu numai cadrele didactice, profesorii, educatorii, ci şi ceilalţi sunt vaccinaţi. Şcolile sunt un exemplu din această perspectivă a vaccinării.” Mai rămânea să ne spună că și pisicile maidaneze din curtea școlii, ba chiar și omizile din pomi au fost vaccinate și chiar era tacâmul complet!

Dar, așa cum, dacă mai țineți minte, făcea orice activist de partid pe vremea lui Ceaușescu, după ce și-a prezentat performanțele și depășirile de plan, sinistrul a mai adăugat, cam cu jumătate de glas, și nereușitele: „Desigur, avem şi situaţii  – de la 14.000 până la 17.000 de şcoli – care erau sub rata de vaccinare de 60%. Sunt din toate judeţele României. O să vedem acolo unde sunt mai multe, unde sunt grupate. Vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor şcoli şi poate chiar şi la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean.” Întrebat despre ce măsuri ar putea fi vorba, Cîmpeanu a adăugat, cu un rictus care l-ar fi făcut invidios pe orice medic nazist: „Schimbarea! Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55% putem să mai găsim explicaţii. Dar în cazul în care sunt şcoli cu rată de vaccinare de 10%, acolo este clar că directorul şcolii, conducerea şcolii, nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea, ca să nu presupun că au existat chiar şi îndemnuri împotriva vaccinării. Avem astfel de informaţii. Am luat şi vom lua măsuri din ce în ce mai drastice.” Cu alte cuvinte, există unii directori care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor guvernului de slugi iohanniste și n-au trecut la presiuni, amenințări sau șantaje asupra profesorilor. Iar precizarea „avem astfel de informații” denotă clar că ministrul are o rețea de turnători pe care se bazează, în cel mai pur stil bolșevic, pentru a trage cu urechea la ce fac și ce spun profesorii și directorii din școlile românești.

Domnule sinistru al Educației, procentul ăla gonflat de 100% profesori vaccinați nu dovedește că profesorii, învățătorii și educatoarele din România ar fi extaziați de vaccin și abia așteaptă să-și facă și-a unșpea doză, ci dovedește altceva: că ei sunt niște sărmani bugetari, îngroziți de presiunile venite dinspre politrucii din minister și din inspectorate, și se tem pentru salariul lor amărât, atât cât este el. Da, oamenii s-au vaccinat pentru că le este frică de voi, guvernanți vremelnici, nu că s-ar teme neapărat de Covid!

Citește și: Politrucul Câmpeanu raportează depășirea planului de vaccinați la hectar!

Și în altă ordine de idei, stimate tovarășe sinistru al Educației, tare aș vrea să știu când o să dați, dumneata și ceilalți politruci trecuți prin toate partidele și ajunși acum secretari de stat, inspectori, inspectori-șefi, directori și directorași prin minister, ordinul de schimbare a directorilor care n-au făcut planul la vaccinări, ce-o să scrieți în foaie? Ce motive o să invocați pentru schimbare? Fiindcă directorul de școală e pus să gestioneze școala, nu pandemia, și nici să facă propagandă pro-vaccin. El nu e nici medic, nici gurnalist la Digi, nici Jurma și nici Rafila, nu e nici vânzător de vaccinuri, nici bișnițar de măști, el este în primul rând profesor și nu-l plătește nimeni să-și bată colegii profesori la cap non-stop: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă!” Așadar, care ar fi motivul pentru care ați putea da afară un asemenea director? Că nu scrie la niciun director de școală în fișa postului că e obligat să facă norma la vaccinuri. Îl puteți da afară, politrucilor, dacă are școala lui performanțe slabe, dacă este neîngrijită, dacă nu există condiții pentru elevi, dar nu-l veți putea în veci destitui doar pentru că nu și-a convins subalternii să se vaccineze. Ce să le facă bieții directori profesorilor care nu vor să audă de vaccin? Să le prindă mâna la ușă, să le toarne cafea fierbinte în ureche, să le pună piedică pe scări?

Nu directorii sunt de vină pentru că profesorii nu s-au vaccinat, ci voi, politrucilor, care n-ați fost în stare să derulați o campanie de vaccinare credibilă, ci ați făcut din pandemie o afacere de milioane de euro, pentru voi și firmele voastre. Căci, dacă v-ar funcționa bunul simț așa cum vă funcționează mintea la șmecherii și șmenuri cu teste rapide și măști neconforme, v-ați pune întrebarea fundamentală: de ce nu se vaccinează unii profesori? Oare pentru că s-au săturat să fie oile voastre de muls?

Citește și:

Guvernul nu vrea să mai dea burse elevilor, ca să-i ajungă banii pentru pensiile speciale

AUR îi solicită ministrului Educaţiei includerea Limbii române, a Istoriei şi a Limbii engleze printre disciplinele la care se organizează olimpiade

Elevii vor ataca în instanță ministerul Educației: Cîmpeanu le-a tăiat bursele

Back to top button