Știrile 60m.RO

Lilian Scripnic (AUR) despre obligativitatea purtării măștilor medicale sau de tip FFP2: O mare aberație prin care se urmărește îngenuncherea populației

Deputatul AUR Lilian Scripnic a criticat dur deciziile luate de guvernanți în valul 5 al pandemiei, cu precădere cele referitoare la obligativitatea purtării măștilor medicale sau de tip FFP2. Această măsură este la fel de aberantă ca și cele precedente, având în vedere că niciun tip de mască nu poate opri transmiterea virusului. Mai mult, arată Scripnic, măștile de tip FFP2 pot fi chiar periculoase pentru sănătate din cauza stratului de grafen.

Deputatul AUR consideră că măsurile anunțate nu au alt rol decât acela de induce panică la nivel colectiv. „Majoritatea măsurilor menite să protejeze populația de îmbolnăvire cu SARS CoV-2 nu au avut nici pe departe rolul să protejeze oamenii, ci mai degrabă să creeze sentimentul că situația este gravă pentru a induce o frică generalizată în societate, pentru a inhiba capacitatea de gândire a fiecărui individ cu scopul de a implementa măsurile planificate de cei care gestionează mersul pandemiei la nivel global”, a declarat acesta.

În opinia parlamentarului AUR, inducerea fricii a funcționat de la început, dar sub măsura așteptărilor. „Target-ul planificat și obiectivele propuse pentru aceasta criză mondială au rămas cumva neîndeplinite. De aceea, actuala guvernare, care nu se deosebește prea mult de precedenta guvernare, inventează peste noapte tot felul de măsuri „geniale” ce pot salva vieți, după spusele lor. Inventează niște măsuri aberante care nu fac altceva decât să obosească populația pentru a frânge voința unei  categorii de români ce nu sunt de acord și nu vor să accepte măsuri fără logica, abuzive, fără efect, susține Lilian Scripnic.

Acesta e de părere că „virusul este omniprezent, deci nu ne mai putem ascunde după măști sau pereți, soluția de baza fiind imunizarea naturală și favorizarea  factorilor ce stimulează imunitatea, respectiv punerea la dispoziția populației a medicamentelor antivirale necesare”.

Ca urmare a ultimelor decizii luate de CNSU, se reintroduce purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Noutatea însă este interzicerea purtării măștilor textile, calificată de deputatul AUR drept „o mare aberație”.

„Chiar dacă măștile de tip FFP2 ar avea un grad mai ridicat de filtrare a aerului, acestea nu opresc virusul. Nici măcar producătorii nu indică pe prospectul lor că acestea îl pot proteja pe utilizator în fața virusului. Așa cum poate filtra o masca chirurgicală sau FFP2, poate filtra și una textila – dacă e corect confecționată. Cu ce îi deranjează pe actualii guvernanți, în special pe ministrul Sănătății, folosirea măștilor textile? Poate firmele producătoare de măști își pierd profitul sau poate sunt niște contracte la mijloc care trebuie să fie respectate?”, explică Lilian Scripnic.

Guvernul are pretenția ca polițiștii sa verifice populația daca poarta măști conforme și să sancționeze abaterile cu amenzi de până la 2500 lei. Deputatul AUR de Galați susține că „polițistul nu este specialist ca să poată determina conformitatea măștilor, pentru a putea identifica în mod corect tipurile de măști purtate, inclusiv unele textile ce conțin filtre ce nu pot fi identificate cu ochiul liber. Partea ridicolă va fi atunci când polițistul va trebui să-i verifice masca cetățeanului nu doar privind-o, ci va trebui să-l pună pe cetățean să-și scoată masca de pe figură, încălcând astfel norme logice, legale și medicale”.

Nu în ultimul rând, parlamentarul de Galați pune în discuție faptul că „mari țări occidentale au retras de pe piață zeci de milioane de măști tip FFP2 din cauza stratului de grafen, periculos pentru sănătate. De exemplu, în Canada astfel de măști au fost interzise încă din martie 2021. De aceea consider că introducerea obligativității purtării acestor măști în România este o bătaie de joc la adresa românilor”.

După criticile formulate cu privire la introducerea obligativității purtării măștilor medicale sau de tip FFP2, Lilian Scripnic întreabă: „Până când va fi tolerata prostia și până unde poate ajunge răbdarea omului de rând? Cine credeți că va câștiga de pe urma acestei noi tombole ticăloase, la care se joacă sănătatea românilor?”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button