InternaționalRepublica Moldova

Autoritățile ruse îl trimit în judecată pe omul de afaceri moldovean Vladimir Plahotniuc, acuzându-l de spălarea a aproximativ 500 miliarde de ruble rusești

Controversatul Vladimir Plahotniuc, împreună cu omul de afaceri Veaceslav Platon, fostul lider politic al PD, și primarul de Bălți, Renato Usatîi, sunt dați în urmărire internațională de către autoritățile ruse, care au finalizat ancheta privind o schemă financiară prin care cei trei ar fi implicați în spălarea a 500 miliarde de ruble rusești, prin intermediul unei banci din Republica Moldova.

„Departamentul de Investigații al Ministerului de Interne Rus a finalizat ancheta unui dosar penal împotriva a opt membri ai comunității criminale internaționale, care sunt acuzați de retragerea a peste 500 de miliarde de ruble din Federația Rusă, prin tranzacții valutare ilegale”, a transmis Irina Volk, din cadrul Ministerului Rus de Interne, conform tv8.md.

Anchetatorii ruși au stabilit, în cadrul anchetei preliminare că, în perioada iunie 2013 și până la sfârșitul anului 2014, Veaceslav Platon, împreună cu Vladimir Plahotniuc, precum și Alexander Korkin, ultimul arestat mai devreme la Moscova, au dezvoltat un mecanism pentru retragerea fondurilor clienților din sistemul financiar al Federației Ruse.

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc a spus pentru  tv8.md că nu comentează informațiile transmise de autoritățile ruse.

 „Nu putem noi să comentăm așa ceva. Nu cunoaștem ce e acolo, de unde, cum (…) Nu știm cum sunt avocații în Rusia”, a spus avocatul Vladislav Roșca.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, califică informația publicată de autoritățile ruse drept o răfuială, înaintea alegerilor prezidențiale.

 „Tot timpul, în startul campaniei, apare o acuzare. Și acum, aberație organizată de Dodon și unii bețivani din serviciile speciale ale Federației Ruse, cărora nu le-a convenit că Usatîi nu este politician de buzunar al cuiva. Este o răfuială”, a comentat Usatîl, conform tv8.md.

Sursa: www.tv8.ro

Back to top button