Știrile 60m.RO

Sorin Muncaciu (AUR): Extremismul este astăzi la guvernare, nu în opoziție

„Extremismul este astăzi la guvernare, nu în opoziție”, a declarat deputatul AUR Sorin Muncaciu, ca reacție la un articol semnat de Sebastian Burduja (PNL), apărut recent în presă, în care acuză partidul Alianța pentru Unirea Românilor de extremism. Dimpotrivă, după cum a demonstrat până la această oră prin activitatea din Parlament, dar și din teren, AUR este singura forță politică patriotică, al cărui principal obiectiv este apărarea intereselor naționale.

Sorin Muncaciu desființează acuzațiile lui Sebastian Burduja, potrivită cărora, AUR a dezinformat populația și participanții la protestul din 21 decembrie cu privire la introducerea pe ordinea de zi a certificatului verde, arătând că această propunere legislativă se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din 8 noiembrie 2021, sub rezerva depunerii raportului.

Deputatul AUR afirmă răspicat că extremism reprezintă, de fapt, orice acțiune care contribuie la subminarea economiei naționale și sărăcește populația. Mai mult, subliniază acesta, orice încălcare a Constituției reprezintă o formă de extremism. Și, nu în ultimul rând, măsurile aberante impuse de Guvern pe durta pandemiei, precum și dezinteresul partidelor aflate în coaliția de guvernare de a le asigura românilor medicamente antivirale în farmacii este tot extremism.

Redăm mai jos răspunsul deputatului AUR Sorin Muncaciu pentru Sebastian Burduja:

„Recent, domnul Sebastian Burduja, deputat PNL București a semnat un articol în care acuză partidul AUR ca fiind extremist. Este o asociere pe cât de absurdă, pe atât de hilară. Am să-i răspund domnului Burduja, în calitate de membru fondator al filialei PNL Constanța (înființată pe 5 ianuarie 1990) și în calitate de fost șef al acestei filiale în perioada 1990-1991. În plus, spre informarea domnului Burduja, sunt și cetățean american, având o cunoaștere extinsă a democrației și Constituției SUA.

Sebastian Burduja susține că AUR a dezinformat populația și participanții la protestul din 21 decembrie cu privire la introducerea pe ordinea de zi a certificatului verde.

Vă aduc aminte, domnule Burduja, că propunerea legislativă privind obligativitatea certificatului verde este pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din 8 noiembrie 2021, sub rezerva depunerii raportului.

Vă mai aduc aminte, domnule Burduja, că deja de două ori majoritatea din Parlament a impus membrilor comisiei pentru sănătate să înceapă dezbaterile pentru redactarea raportului, în timpul plenului Camerei Deputaților, fără să fi fost pe ordinea de zi a comisiei. Cine dezinformează și prezintă trunchiat lucrurile, domnule Sebastian Burduja?

Extremism este atunci când Constituția țării este încălcată grosolan de coaliția PNL-PSD-UDMR și când în Biroul Permanent se oprește cursul constituțional al unei moțiuni de cenzură, o acțiune legitimă și constituțională în orice stat democratic modern.

Extremism a fost atunci când politicienii din coaliția PNL-USRPLUS–UDMR au mituit mass-media românească cu peste 30 milioane euro în campania pro-vaccinare și au blocat vocile critice față de politica de restricții și vaccinare de-a valma a populației, îngrădindu-se astfel pluralismul și libertatea exprimării opiniilor.

Extremism este atunci când coalițiile din care a făcut și face parte PNL au votat bugete de austeritate, inclusiv împotriva amendamentelor, care prevedeau bani pentru instalațiile de optimizare și supraveghere a ATI-urilor, situație care a contribuit la numărul mare de decese înregistrate în secțiile de terapie intensivă din spitalele din România în ultimii doi ani.

Extremism este când se închid mine și termocentrale, populații întregi ale unor orașe rămânând fără căldură pe timp de iarnă, cum ar fi de exemplu, Deva.

Extremism este atunci când centralele hidroelectrice de pe Jiu nu sunt puse în funcțiune, termocentrala Mintia este închisă, producția de energie este micșorată, iar populația se confruntă cu explozia prețurilor la energie și cu inflația prețurilor la celelalte produse și servicii.

Extremism este atunci când se impun măsuri absurde împotriva pandemiei, mizând totul pe vaccinare și întorcând spatele medicinei tradiționale, cum a fost în valul 4. Rezultatul acestor măsuri a fost peste 500 de decese/zi în lunile octombrie și noiembrie.

Extremism este atunci când guvernul controlat de PNL guvernează prin ordonanțe de urgență care restrâng sau anulează libertăți fundamentale ale cetățenilor.

Extremism este să condamni populația la o lipsă acută de medicamente antivirale pe timp de pandemie și să condamni o parte a populației, care are nevoie de asistență medicală alta decât anti-covid, la restricționarea accesului în spitale. În fine, extremism este când după moarte, celor decedați le sunt sunt refuzate drepturile la o înmormântare creștinească. Când un guvern se teme de cetățeni, e democrație. Când cetățenii se tem de guvern, este dictatură, zicea Thomas Jefferson.

Protestul nostru din 21 decembrie împotriva certificatului verde a fost de fapt protestul împotriva vaccinării forțate, prin anularea dreptului fundamental la existență prin muncă.

Extremiști sunt toți acei care impun o procedură experimentală asupra membrilor societății, uitând că prin aceasta se încalcă Constituția și toată jurisprudența secolului 20, principiile de la Nuremberg, Convenția de la Oviedo și Siracuza.

Extremism este atunci când democrația este interpretată ca fiind dictatura majorității, chiar cu încălcarea legii fundamentale.

În ceea ce privește cele trei rezoluții ale domnului Sebastian Burduja pentru anul 2022, îi amintesc următoarele lucruri.

În primul rând, îngrădirea unui drept fundamental constituțional nu este nicidecum o jertfă pentru libertate. Cei care acum își închipuie că jertfesc libertatea pentru o cauză de securitate medicală colectivă, se înșeală. Îi aduc aminte domnului Burduja vorbele lui Benjamin Franklin: cei care sunt gata să sacrifice libertatea pentru securitate, nu merită nici libertate, nici securitate.

A doua rezoluție a domnului Burduja, „angajamentul ferm al României față de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii” este adevărată numai în condițiile în care aceste entități urmează calea democrației și propășirii popoarelor lor.

Ce cale dorește să urmeze domnul Burduja, atunci când UE a impus politic certificatul verde, iar 24 de state americane au interzis un astfel de certificat? Mergem pe calea libertății sau a impunerii unui pseudo-bine cu forța?

Și a treia rezoluție a domnului Burduja, referitoare la democrație și demagogie: demagogie este atunci când PNL adoptă un narativ în orb, conform căruia vaccinarea cu seruri experimentale va rezolva pandemia, guvernul PNL ostracizând pe toți cei care au alte opinii, fie ei medici, pacienți sau oponenți politici.

Sunt de acord, însă, cu ultimul punct al domnului Burduja: democrația e grea, pentru că nu poate fi concepută în afara unui stat de drept, în care Constituția este chezășia împotriva extremismului și nicio majoritate vremelnică și conjuncturală nu poate încălca esența statului de drept: LEGEA”.

Sursa: partidulaur.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button