Social

Români blocaţi în iadul din Kazahstan

Este informația momentului: mai mulți români sunt blocați în acest moment în iadul din Kazahstan, acolo unde un adevărat război se poartă în stradă, din cauza protestelor de acolo. Vorbim despre mai mulți angajați de la Terapia Cluj, 30 mai exact.

Este o situaţie disperată pentru rudele celor care sunt acolo și care nu mai știu nimic despre ele. Internetul a fost tăiat complet. Absolut orice cale de comunicare în Kazahstan a fost oprită. Vorbim despre faptul că angajați de la Terapia Cluj-Napoca au fost blocaţi efectiv din cauza protestelor antiguvernamentale și, într-adevăr, vorbim despre 30 de persoane care lucrează pentru Sun Pharma, gigantul indian care deține și fabrica de medicamente de la Cluj-Napoca.

Trebuie să vă spun că protestatarii au luat cu asalt aeroportul din cel mai mare oraș al ţării, intrând cu forța și în clădirile guvernului și incendiind sediile administrației din Kazahstan. Au fost confruntări soldate cu victime între protestatari și poliție, precum şi internetul s-a oprit, cum spuneam. Tocmai de aceea nu mai există comunicare între oamenii.

Autoritățile au declarat stare de urgență, impunând restricții de mișcare până pe 19 ianuarie și, trebuie să vă reamintesc, protestele au pornit de la creșterile de preț la gaz petrolier lichefiat. Toată lumea, toate maşinile /…/ cu GPL, deci este o problemă naţională şi, iată, care se repercutează asupra acestor 30 de români care sunt plecați acolo și despre care rudele nu mai știu absolut nimic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button