Știrile 60m.RO

Război în coaliție pe certificatul verde! Cîțu: Dacă Marcel Ciolacu are şi altă soluţie, sunt foarte deschis

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că este deschis să vadă o propunere de la președintele PSD, Marcel Ciolacu, dacă acesta susţine o altă soluţie în afara certificatului verde. El a adugat însă că nu va accepta nicio variantă care să închidă economia.

„Certificatul verde este în vigoare în România în mare parte. Sunt foarte multe instituţii, restaurante, la cinematograf, la mall dacă mergi trebuie să prezinţi certificatul verde şi care are varianta cu vaccinat sau trecut prin boală. Suntem într-un stadiu avansat, România are – şi am luat decizia în Guvernul pe care l-am condus – avem acest certificat verde. Avem o discuţie în coaliţie, cum merge mai departe cu certificatul verde”, a spus Cîțu.

„Cred că este important ca cel puţin personalul din sistemul medical şi angajaţii, cei care lucrează în sistemul medical, atât la stat, cât şi la privat, acestora să li se ceară certificatul verde. A fost discuţia despre Ministerului Afacerilor Interne, în special IGSU şi acesta era introdus în acel proiect şi alte funcţii esenţiale. Pentru restul economiei ai juriştii sunt împărţiţi, unii spun că este ok, alţii spun că nu este ok. Aici specialiştii trebuie să se pronunţe. Varianta pe care am propus-o în Parlament este discutată şi cu specialişti în sănătate, şi din justiţie. La două voturi nu a trecut de Senat, deci are susţinere şi are susţinerea parlamentarilor, vom vedea dacă merge mai departe. Dacă nu, oricum avem certificat verde în România astăzi”, a adăugat Cîţu într-o conferință de presă.

“Astăzi avem un certificat verde şi bine că îl avem, alte soluţii încă nu au fost aduse la vot, nu au fost trecute prin Guvern, nu au fost propuse. Şi atunci când le vom avea, le vom discuta. În acest moment, nu a fost pus pe masă un proiect care să fie votat, nu a fost adoptat în Guvern un proiect care să vină în Parlament, nu a fost depus nicio iniţiativă parlamentară. Proiecte sunt multe peste tot, dar nimeni nu şi le asumă aşa cum am făcut noi cu acel proiect pe care îl avem în Parlament”, a mai spus șeful PNL.

„Dacă sunt şi alte soluţii, dacă preşedinte PSD, Marcel Ciolacu, are şi altă soluţie, sunt foarte deschis să vedem şi altă soluţie. Dacă nu certificatul verde, altceva. Dar vă spun foarte clar nu voi accepta nicio soluţie care închide economia. Nicio soluţie care vine şi închide economia nu va fi susţinută de PNL”, a adăugat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button