Politică

Romsilva este obligată să reducă anul acesta cu 50% vânzarea de lemn neprelucrat

Romsilva are obligația să reducă anul acesta cu 50% vânzarea de lemn neprelucrat în favoarea celui fasonat – spune ministrul Mediului, care a explicat că măsura vizează creșterea valorii lemnului exploatat de Regia Națională a Pădurilor și reducerea tăierilor ilegale, la care se vor adăuga licitațiile electronice.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: La acest capitol s-a lucrat şi în 2021, licitații publice electronice, care au adus mai multă transparență. Au fost, din păcate, și câteva probleme, acolo sunt în desfășurare controale, este posibil să se ajungă inclusiv la plângeri penale, pentru că au fost câteva sincope pe licitațiile publice, care sunt sub control în momentul de față. În funcție de constatări eu mă aștept ca acele fapte să fie de natura faptelor penale și vom formula plângere penală împotriva celor care au încercat să păcălească sistemul informatic sau, dacă nu există o evidență clară sau o dovadă clară cu privire la persoana care a făcut acest lucru, vom înainta datele, informațiile organelor de anchetă penală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button